www.nieuwsblad.be Regio Gent 02.05.22

3DE PROVINCIALE B

VSV Gent pakt dan toch de titelVSV Gent 4 - Smetlede 1
VSV Gent wint met ruim verschil van Smetlede en is kampioen.

VSV Gent scoorde driemaal in het derde kwartier en leidde aan de rust met 4-0. In de tweede helft daalden begrijpelijk het tempo en de amusementswaarde. De bezoekers lukten in de slotfase nog de eerredder maar VSV Gent stopte de titel op zak. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ T. Bral 1-0, 32’ T. Steurbaut 2-0, 34’ en 38’ T. De Mol 3-0 en 4-0, 82’ J. De Pril 4-1.

VC Zwijnaarde 1 - SV Melsen 3
Melsen wint verdiend bij VC Zwijnaarde maar grijpt naast de titel.

De bezoekers zetten hun licht veldoverwicht in de eerste helft in een 0-1 voorsprong om. Melsen verdubbelde kort na de rust haar bonus maar wist toen al dat het geen kans meer op de titel maakte. De thuisploeg lukte nog voor het uur de aansluitingstreffer. Melsen lukte nog een derde en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 30’ L. Courteyn 0-1, 46’ S. De Vroe 0-2, 55’ P. Cornelis 1-2, 65’ Y. Claessens 1-3.

Moortsele 2 - Gavere-Asper 2
Moortsele en Gavere-Asper delen billijk de punten.

Genietbare wedstrijd die op een billijk gelijkspel eindigde. De thuisploeg haalde in de eerste helft een 0-1 en 1-2 achterstand op. Beide teams lieten na enkele goede kansen onbenut. De doelmannen De Jonge (Moortsele) en Van Den Berge (Gavere-Asper) behoedden hun ploeg voor een nederlaag. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ K. Casieris 0-1, 9’ S. Teerlinck 1-1, 21’ J. Van Schoorisse 1-2, 27’ A. Van Der Stede 2-2.

Windeke 2 - Nazareth-Eke 6
Nazareth-Eke wint met ruim verschil bij rode lantaarn KVV Windeke.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong maar de bezoekers zetten nog voor de rust de scheve situatie volledig recht. De rode lantaarn bood ook in de tweede helft veel weerwerk maar Nazareth-Eke toonde zich veel efficiënter in de waarheidszone. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ T. Vande Velde 1-0, 32’ D. Depauw 1-1, 38’ T. Schobben 1-2, 53’ T. Sercu 1-3 (strafschop), 58’ S. Thierie 1-4, 68’ G. Saelens 2-4, 78’ K. Niemegeers 2-5, 83’ S. Thierie 2-6.

Vinkt 2 - Nokere-Kruishoutem B 1
Vinkt wint moeizaam van Nokere-Kruishoutem B.

Vinkt wint moeizaam van Nokere-Kruishoutem B. Eindeseizoenswedstrijd met weinig grote kansen aan beide zijden. De thuisploeg klom in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. De bezoekers milderden in het slotkwartier waarna Vinkt nog dicht bij een derde treffer kwam (jp)
DOELPUNTEN: 55’ N. Deman 1-0, 72’ M. Beke 2-0, 78’ N. Meganck 2-1

Schelde 3 - Cercle Melle 4
Cercle Melle wint spektakelrijke wedstrijd bij KVV Schelde.

Open wedstrijd tussen twee offensieve ploegen. De bezoekers leidden aan de rust met 0-2 en klommen in de tweede helft op een overdreven 1-4 voorspong. De thuisploeg kwam in haar slotoffensief met twee doelpunten nog sterk opzetten. (jp)
DOELPUNTEN: 9’ M. Mattelin 0-1, 36’ M. Desramault 0-2, 62’ R. Sidorski 1-2, M. Desramault 1-3, 81’ Q. Quipor 1-4, 82’ A. Moyou 2-4, 88’ J. Cattrysse 3-4.

FC Heusden 2 - ESA Bottelare 2
Heusden sleept in slotfase tegen Bottelare een punt uit de brand.

De thuisploeg leidde aan de rust met 1-0. De bezoekers kwamen na de rust iets sterker opzetten en klommen op het uur op gelijke hoogte. Bottelare lukte in de slotminuut van de reguliere speeltijd een tweede doelpunt. Heusden sleepte diep in de toegevoegde tijd een verdiend punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ L. De Jonge 1-0, 60’ Q. Wartel 1-1, 90’ F. De Paepe 1-2, 94’ C. Daems 2-2.

HT Zwijnaarde 5 - Olsene 1
HT Zwijnaarde wint overtuigend van zwak Olsene.

De thuisploeg ging furieus van start en leidde na achttien minuten al met 3-0. HT Zwijnaarde scoorde diep in de tweede helft een vierde en beslissende treffer. Een offensief onmondig Olsene kwam niet verder dan een late eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 5’ M. Touré 1-0, 12’ M. Ingels 2-0, 18’ J. Vekeman 3-0, 78’ W. Mestdagh 4-0, 80’ L. Vanden Borre 4-1, A. Christiaens 5-1 (strafschop).

De Gentenaar 29.04.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - FC SMETLEDE


Kjell Van Der Haeghen: “Onze groep is er klaar voor”

Voor VSV Gent is het uur van de waarheid aangebroken. Zon­dag­mid­dag kan Kjell Van Der Haeghen met zijn ploegmakkers ein­de­lijk de titel op zak steken.
Dankzij een nipte 1-2-zege op bezoek bij Bottelare, maakte VSV Gent komaf met een vervelend reeksje van gelijke spelen. Tegen Smet­le­de wil Kjell Van Der Haeghen dan ook maar wat graag de kers op de taart zetten: “Ik had het wel verwacht dat het pas op de slotspeeldag beslist zou worden. Het wordt hoe dan ook heel span­nend.”
Smetlede biedt zich evenwel niet aan als een hapklaar brokje. Hun recente negen op negen lijkt de ideale waarschuwing om al­le vormen van nonchalance of verslapping te bannen in de Gent-

se rangen: “Zij zullen ongetwijfeld hun huid duur verkopen en ze haal­den dit seizoen al wel vaker verrassende uitslagen op ver­plaat­sing.”

Veel volk verwacht

“Voor onze ervaren spelers is het na dat coronajaar toch al een lang seizoen hoor. Ik zal zoals de meeste spelers heel blij zijn als we zondagmiddag dit avontuur tot een goed einde brengen. Voor de club zou het ook wel een enorme opsteker om te stijgen zijn. Eerst moeten we nu die promotie halen want de eindronde afwerken, zou toch een fikse domper betekenen. We verwachten zondag heel veel volk. Zo zouden er ook heel veel fans van AA Gent afzakken naar Gentbrugge omdat de Buffalo’s al op za­ter­dag­avond voetballen. Op bezoek bij Smetlede werd het 0-5, maar dat is natuurlijk geen garantie. Wij willen gewoon kampioen spelen, de manier waarop maakt niet uit. Onze groep is er echt klaar voor!”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 25.04.22

3DE PROVINCIALE B


Olsene 0 - Moortsele 3
Moortsele won verdiend bij Olsene.

De bezoekers dwongen veldoverwicht af maar hadden iets meer dan een uur nodig om een eerste keer te scoren. Tien minuten voor het einde verdubbelde Teerlinck met zijn tweede treffer van de namiddag de bonus van Moortsele. In de slotfase incasseerde een offensief onmondig Olsene een derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 63’ S. Teerlinck 0-1, 80’ S. Teerlinck 0-2, 87’ L. Maes 0-3.

Smetlede 2 - Vinkt 0
Smetlede wint verdiend van Vinkt.

Evenwichtige partij waarin de thuisploeg rond het uur op voorsprong klom. De bezoekers dreigden via Verlodt en Baudoncq maar vonden een secure doelman De Moye op hun weg. Smetlede liet via Smekens en Coppens enkele kansen onbenut en scoorde in de slotfase een tweede en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 65’ K. Baeyens 1-0, 87’ J. De Mulder 2-0

Gavere-Asper 2 - Heusden 3
Heusden won gevleid bij Gavere-Asper.

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong maar de thuisploeg klom nog voor de rust verdiend op gelijke hoogte. Gavere-Asper lukte kort na de herneming een tweede treffer. Heusden liet de armen niet hangen en zette met twee doelpunten de scheve situatie volledig recht. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ M. Neirynck 0-1, 22’ J. Van Schoorisse 1-1, 47’ J. Godefroidt 2-1, 55’ L. De Jonge 2-2, 71’ J. Nuitten 2-3.

Nazareth-Eke 5 - HT Zwijnaarde 4
Nazareth-Eke won de sensationele partij tegen HT Zwijnaarde.

De thuisploeg klom nog voor het uur op een schijnbaar geruststellende 4-1 voorsprong maar HT Zwijnaarde zette de achtervolging in en maakte in de slotminuut gelijk. Ondanks rood voor De Meulenaere won de thuisploeg toch.(jp)
DOELPUNTEN: 26’ M. De Clercq 1-0, 30’ C. Lonardi 1-1, 35’ M. De Clercq 2-1, 45’ T. Schobben 3-1, 56’ A. Christiaens 4-1 (own), 57’ M. Touré 4-2, P. Houbaert 4-3, 90’ A. Christiaens 4-4, 93’ T. Schobben 5-4.

Nokere-Kruishoutem B 0 - Schelde 2
KVV Schelde won moeizaam bij Nokere-Kruishoutem B.

De bezoekers klommen halfweg in de eerste helft op voorsprong en kwamen via Jonas Cattrysse en Goedgezelschap dicht bij een tweede treffer. De thuisploeg bood goed weerwerk maar kon weinig dreigen. KVV Schelde kon pas in de slotminuut een tweede en beslissende treffer scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 23’ M. Goedgezelschap 0-1, 90’ J. Cattrysse 0-2.

Bottelare 1 - VSV Gent 2
Leider VSV Gent won topper bij Bottelare.

De bezoekers dwongen in de eerste helft veldoverwicht af en klommen rond het halfuur op voorsprong. Bottelare lukte op slag van rust de gelijkmaker. VSV Gent ging in de tweede helft verwoed op zoek naar de winnende treffer. In het slotkwartier trok de leidersploeg via een strafschopdoelpunt de winst naar zich toe. (jp)
DOELPUNTEN: 34’ S. Bral 0-1, 45’ F. De Paepe 1-1, 78’ D. Taelman 1-2 (str.).

Cercle Melle 4 - VC Zwijnaarde 2
Cercle Melle wint van VC Zwijnaarde via hattrick van Dewaele.

De thuisploeg klom tweemaal op voorsprong maar de bezoekers klommen evenveel maal op gelijke hoogte. Dewaele maakte in het vijfde kwartier zijn hattrick rond en bezorgde zijn ploeg een verdiende zege. De bezoekers eindigden met 10 na de uitsluiting van De Koker. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ M. Mattelin 1-0, 27’ B. Mokio 1-1, 36’ N. Dewaele 2-1, 50’ P. Cornelis 2-2 (str.), 65’ N. Dewaele 3-2, 72’ N. Dewaele 4-2.

Melsen 4 - Windeke 0
Melsen wint overtuigend van Windeke.

De thuisploeg nam onmiddellijk het initiatief in handen en zette haar overwicht in de eerste helft in een beslissende 3-0 voorsprong om. In een overbodige tweede helft maakte De Vroe zijn hattrick rond. SV Melsen is in de titelstrijd nog niet uitgeteld. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ S. De Vroe 1-0, 25’ L. Courteyn 2-0, 38’ S. De Vroe 3-0, 78’ S. De Vroe 4-0

De Gentenaar 22.04.22 (jp/ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
BOTTELARE - VSV GENT


Ronny Varewyck: “Het VSV Gent moeilijk maken”

ESA Bottelare is sinds vorig weekend verzekerd van een plaats in de eindronde en kan de titelstrijd nog zeer spannend maken.
Zondag komt leider VSV Gent op bezoek. “We zijn tevreden want slaagden in ons opzet”, zegt coach Ronny Varewyck (ESA Bottelare). “Dit was niet evident want we hielden goede teams als HT Zwijnaarde, Moortsele en Cercle Melle achter ons. We gaan ons vel tegen VSV Gent duur verkopen. Onze laatste thuis­match van dit seizoen mag geen afknapper worden. Wij spelen door een grote blessurelast wel met veel beloftevolle jongeren die een wissel op de toekomst vormen.”

VSV wil missie tot een goed einde brengen

VSV-coach Peter Van Keymeulen beleeft met zijn team bijzonder boeiende weken in de spannende titelstrijd met Melsen.
Op bezoek bij Bottelare kan VSV Gent, ondanks de bonus van twee punten ten opzichte van Melsen, zich geen misstap ver­oor­lo­ven, beseft ook VSV-coach Peter Van Keymeulen: “Vier op zes zou voldoende moeten zijn. We gaan er wel van uit dat Melsen het maximum haalt maar we hebben het nog in eigen handen. Eigenlijk hadden we ook moeten winnen van Schelde. De match had bij de rust al beslist moeten zijn. Gelukkig verloor Melsen op bezoek bij Nazareth-Eke. De kloof bedraagt nu twee punten. Hoewel ze zeker zijn van een eindrondeticket, zal Bottelare ook geen geschenkjes uitdelen, we zullen op de afspraak moeten zijn. We hebben gelukkig voldoende ervaren spelers in onze groep om deze missie tot een goed einde te brengen.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 18.04.22

3DE PROVINCIALE B


Vinkt 1 - Heusden 1
Vinkt en Heusden deelden de punten.

Evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg rond het halfuur op voorsprong klom. De bezoekers lukten nog voor de rust de verdiende gelijkmaker. Op het uur werd Vinkt door de uitsluiting van Wittouck (tweemaal geel) tot tien herleid. Heusden kon van haar numeriek overwicht niet profiteren om een tweede maal te scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 27’ T. Baudoncq 1-0, 43’ K. Versijpt 1-1.

Gavere-Asper 3 - VC Zwijnaarde 0
Gavere-Asper won verdiend van VC Zwijnaarde.

De thuisploeg nam de wedstrijd onmiddellijk in handen maar had een eigen doelpunt van VC Zwijnaarde nodig om met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan. Gavere-Asper bleef ook in de tweede helft de betere ploeg en scoorde nog tweemaal tegen een offensief onmondig VC Zwijnaarde. (jp)
DOELPUNTEN: 28’ S. Volckeryck 1-0 (own), 48’ J. Van Schoorisse 2-0, 80’ K. Mouissat 3-0.

Nokere-Kruishoutem B 1 - Moortsele 5
Moortsele won overtuigend van Nokere-Kruishoutem B.

De bezoekers zetten hun overwicht in een 0-3 voorsprong om via onder meer een own-goal. De thuisploeg milderde kort voor de rust via een strafschop. Moortsele controleerde verder de match. Goeminne en Verstraeten scoorden twee keer. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ B. Goeminne 0-1, R. Verstraeten 0-2, 28’ K. Van Brabandt 0-3 (own), 44’ J. Revyn 1-3 (str.), 52’ B. Goeminne 1-4, 82’ 1-5 R. Verstraeten 1-5.

Bottelare 6 - Windeke 1
Bottelare haalde zwaar uit tegen Windeke.

De thuisploeg zette haar overwicht in de eerste helft in een verdiende 2-0 voorsprong om. Windeke kon ook na rust geen vuist maken. De bezoekers keken na een uur via onder meer een own-goal tegen een 4-0 achterstand aan. (jp)
DOELPUNTEN: 24’ B. Heirman 1-0, 42’ A. Legon 2-0, 53’ R. Maes 3-0, 59’ S. De Smet 4-0 (own), 65’ F. De Paepe 5-0, 75’ K. Vandewalle 5-1, 90’ J. Revyn 6-1.

Smetlede 2 - HT Zwijnaarde 0
Smetlede wint op eigen veld van HT Zwijnaarde.

Evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg halfweg in de eerste helft op voorsprong klom. De bezoekers reageerden via kansen voor Goemans en Ryckaert maar die konden niet scoren. Smetlede dreigde in de tweede helft via Wille en Coppens en scoorde in de slotminuut via een strafschop een tweede en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ D. De Bruecker 1-0, 90’ J. Coppens 2-0 (str.).

Nazareth-Eke 1 - Melsen 0
Nazareth-Eke klopte Melsen en wint de tweede periodetitel.

De thuisploeg dreigde via kansen voor Lauwers, De Clercq en Schobben maar de bezoekende doelman Taerwe gaf geen krimp. Melsen kwam opzetten via Claessens, Courteyn en De Vroe maar kon ook niet scoren. Op het moment dat iedereen zich met een gelijkspel begon te verzoenen scoorde Lauwers de winnende treffer. Nazareth-Eke wint de tweede periodetitel. (jp)
DOELPUNT: 90’ G. Lauwers 1-0.

VSV Gent 1 - Schelde 1
Topper tussen VSV Gent en KVV Schelde eindigt onbeslist.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong en kwam via Ryckaert en Abdulai dicht bij een tweede treffer. De bezoekers kwamen na de rust sterker opzetten en scoorden gelijkmaker. In de slotfase werd KVV Schelde door de uitsluiting van Goedgezelschap tot tien herleid maar VSV Gent kon niet meer scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ S. Bral 1-0, 60’ Y. Van De Keere 1-1.

Olsene 2 - Cercle Melle 0
Olsene Sportief wonverrassend van Cercle Melle.

Een enthousiast voetballende thuisploeg klom op het halfuur op voorsprong en liet enkele kansen op een tweede treffer onbenut. Kort na de rust verdubbelde Olsene haar bonus. Een teleurstellend Cercle Melle dreigde via De Neve en Desramault maar kon niet scoren. Belangrijke zege voor Olsene in de degradatiestrijd. (jp)
DOELPUNTEN: 29’ Meirlaen 1-0, 48’ Cleenwerck 2-0.

De Gentenaar 15.04.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - SCHELDE


Devi Taelman: “Niet te veel rekenen”

Na het puntenverlies van vorig weekend tegen Gavere-Asper, is VSV Gent op zijn hoede voor de komst van Schelde.
Aanvoerder Devi Taelman blijft desondanks rustig: “Dat pun­ten­ver­lies was uiteraard niet ingecalculeerd maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je punten laat liggen tegen een ploeg als Ga­ve­re-Asper. Dat is eigenlijk elke week een valkuil voor ons want alle teams zijn hypergemotiveerd tegen ons. Schelde wordt ook weer een zware opdracht maar voor ons is het doel duidelijk: ne­gen op negen betekent sowieso dat we de titel grijpen. Met duels te­gen Bottelare en Smetlede op het programma weten we wat er

ons te doen staat. We willen dan ook niet te veel rekenen. In on­ze voorbereiding zullen we dan ook trouw blijven aan wat we al een heel seizoen doen. Dat ene mindere resultaat is geen reden om plots alles om te gaan gooien. We hebben de voorbije maan­den al voldoende bewezen tot wat we met deze groep in staat zijn.”
“Het wordt vooral zaak om drie keer te winnen. Van onrust is er dan ook zeker geen sprake bij ons want we beschikken over een heel ervaren groep. Zo snel raken wij niet uit evenwicht. Eigenlijk verandert er niet zoveel voor ons. We moeten nu vooral onze er­va­ring laten spreken. Dit weekend treffen we echter opnieuw een heel gevaarlijke tegenstander. Schelde is een ambitieuze club met heel veel kwaliteiten. We zullen hen dan ook met heel veel res­pect benaderen maar het is aan ons om hen definitief uit te tel­len voor de titel. Jammer genoeg missen we wel Ahmed Gueye door een gele schorsing.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 11.04.22

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 0 - Smetlede 1
Smetlede won moeizaam bij Nokere-Kruishoutem B.

Matige partij waarin de thuisploeg dreigde via Revyn en Van Houtte. De bezoekers lieten enkele kansen via Wille en Coppens onbenut. Smetlede werd tien minuten voor het einde door de uitsluiting van De Mulder (tweemaal geel) tot tien herleid. In de slotminuut stopten de bezoekers via een strafschopdoelpunt van Coppens de winst op zak. (jp)
DOELPUNT: 90’ Jelle Coppens.

Windeke 2 - Cercle Melle 2
Windeke en Cercle Melle delen billijk de punten.

De thuisploeg pakte met een goede eerste helft uit en klom in een tijdsspanne van vier dolle minuten op een 2-0 voorsprong. De bezoekers kwamen na de rust sterk opzetten. Cercle Melle sleepte nog een punt uit de brand via onder meer een eigen doelpunt van Windeke. (jp)
DOELPUNTEN: 26’ T. Van De Velde 1-0, 29’ S. De Landtsheer 2-0, 55’ D. De Decker 2-1, 70’ D. De Smaele 2-2 (own).

Heusden 1 - Olsene 0
Heusden wint moeizaam van Olsene.

Heusden wint moeizaam van Olsene. De thuisploeg had doorlopend veldoverwicht maar Neirynck, De Tremerie, De Jonge en De Wilde misten efficiëntie in de waarheidszone en botsten op een secure doelman. Olsene kwam via Molly en Clément enkele malen goed opzetten en incasseerde in de slotfase de beslissende treffer. (jp)
DOELPUNT: 87’ K. Versijpt 1-0.

VSV Gent 1 - Gavere-Asper 1
Leider VSV Gent niet voorbij Gavere-Asper.

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong. De leidersploeg liet via Abdulai en Bral enkele goede kansen onbenut maar de bezoekende doelman Van Den Berge gaf geen krimp. Gavere-Asper kwam via Lefevre en Casieris enkele malen goed opzetten. VSV Gent klom een kwartier voor het einde verdiend op gelijke hoogte maar kon geen tweede maal meer scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ D. Demoor 0-1, 75’ K. Roeland 1-1.

Vinkt 2 - Bottelare 4
Bottelare wint overtuigend bij Vinkt.

De bezoekers klommen via een eigen doelpunt vroeg op voorsprong. Bottelare scoorde nadien driemaal uit evenveel kansen en leidde halfweg in de eerste helft met 0-4. Vinkt scoorde nadien nog tweemaal. Thuisdoelman Vermaercke voorkwam erger. (jp)
DOELPUNTEN: M. Beke 0-1 (owngoal), 8’ J. Revyn, 0-2, 17’ F. De Paepe 0-3, 24’ B. Bodur 0-4, 36’ T. Baudoncq 1-4, 89’ T. Segaert 2-4.

HT Zwijnaarde 0 - Melsen 0
Melsen opnieuw niet voorbij HT Zwijnaarde.

Melsen dreigde in een fel betwiste partij via Claessens, De Mulder en Courteyn maar een gebrek aan efficiëntie en thuisdoelman De Letter stonden een bezoekende treffer in de weg. HT Zwijnaarde liet zich niet onbetuigd maar ook Vekeman en Goemans konden niet scoren. Melsen behaalde tegen HT Zwijnaarde in twee partijen slechts één punt op zes. (jp)

VC Zwijnaarde 1 - Schelde 4
Schelde wint met ruim verschil bij VC Zwijnaarde.

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong. De thuisploeg lukte via een strafschop de gelijkmaker. Schelde scoorde nog voor de rust een tweede maal. De bezoekers konden pas in het zesde kwartier via twee doelpunten een beslissende kloof slaan. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ M. Goedgezelschap 0-1, 33’ P. Cornelis 1-1 (strafschop), 38’ en 75’ J. Cattrysse 1-2 en 1-3 (strafschop), 78’ A. Moyou 1-4.

Moortsele 2 - Nazareth-Eke 1
Moortsele wint verrassend van Nazareth-Eke.

De thuisploeg klom in het eerste kwartier op voorsprong en kwam via Dhondt en Vanderstraeten dicht bij een tweede treffer. De bezoekers reageerden via kansen voor Thierie en Boone en klommen op het uur op gelijke hoogte. In een spannende slotfase trok Moortsele met een tweede doelpunt het laken naar zich toe. (jp)
DOELPUNTEN: 12’ R. Verstraeten 1-0, 60’ G. De Keukelaere 1-1, 84’ W. De Wandel 2-1.

De Gentenaar 08.04.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - GAVERE-ASPER


Peter Van Keymeulen: “Het blijft spannend”

Voor VSV Gent is het stilaan moneytime en de laatste vier com­pe­ti­tie­du­els beloven nog heel spannend te worden.
De koploper in 3B lijkt niet te bezwijken onder de titelstress,

maar coach Peter Van Keymeulen waakt in aanloop naar het duel tegen Gavere-Asper over de focus. “De groep is ervaren, dat is uiteraard een voordeel in deze fase van de competitie. We beseffen dat er ons een zware klus wacht. Zij zijn één van de tech­ni­sche sterkere ploegen. We hebben natuurlijk het thuis­voor­deel en stiekem kijken we ook wat HT Zwijnaarde doet te­gen Melsen.”
“Als HT hen punten kan afsnoepen, zou dat voor ons ideaal zijn. Het blijft spannend. We krijgen ook nog twee tegenstanders uit de top vijf voor de kiezen.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 04.04.22

3DE PROVINCIALE B


Bottelare 6 - Nokere-Kruishoutem B 1
Bottelare haalde zwaar uit tegen Nokere-Kruishoutem B.

Bij Bottelare was De Paepe niet af te stoppen. Hij scoorde driemaal in vijftig minuten. De bezoekers konden weinig dreigen en incasseerden nog drie doelpunten. De Paepe scoorde een vierde maal. De bezoekers lukten in de slotfase de verdiende eerredder. (jp) DOELPUNTEN: 24’ F. De Paepe 1-0, 34’ F. De Paepe 2-0, 50’ F. De Paepe 3-0, 69’ A. De Stercke 4-0, 84’ K. Van Brabandt 5-0 (own), 86’ F. De Paepe 6-0, 88’ L. D’Hondt 6-1.

Gavere-Asper 2 - Vinkt 1
Gavere-Asper won op de valreep van Vinkt.

De bezoekers werden al na drie minuten door de uitsluiting van doelman Vermaercke tot tien herleid en keken vijf minuten later tegen een 1-0 achterstand aan. Vinkt lukte kort na de rust de gelijkmaker. Gavere-Asper voerde nadien het tempo op en scoorde in de slotfase de winnende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ F. Demoor 1-0, 55’ J. Vanderbeken 1-1, 80’ K. Casieris 2-1.

Nazareth-Eke 3 - Heusden 0
Nazareth-Eke won met ruim verschil van Heusden.

De thuisploeg was in de eerste helft zeer efficiënt en klom op een 2-0 voorsprong. Heusden was offensief onmondig en incasseerde kort na de rust een derde en beslissende treffer. De bezoekers werden rond het uur door de uitsluiting van Gilles Verloo tot tien herleid. (jp)
DOELPUNTEN: 16’ S. Thielemans 1-0, 26’ M. De Clercq 2-0, 52’ M. De Clercq 3-0.

Cercle Melle 3 - HT Zwijnaarde 2
Cercle Melle won moeizaam van HT Zwijnaarde.

De thuisploeg zette in de eerste helft een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om. Kort na het uur scoorde Cercle Melle een derde maal. Het slotoffensief van de bezoekers leverde nog de aansluitingstreffer op maar Cercle Melle bleef nadien overeind. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ C. Lonardi 0-1, 14’ B. De Neve 1-1, 39’ G. Anrys 2-1, 62’ N. Dewaele 3-1, 82’ J. Vekeman 3-2.

KVV Schelde 4 - Smetlede 1
Schelde won overtuigend van Smetlede.

De thuisploeg verzilverde haar goede eerste helft in een verdiende 3-1 voorsprong via onder meer een strafschopdoelpunt. Na de rust daalden het tempo en de amusementswaarde. Jonas Cattrysse legde in de slotminuut met zijn tweede doelpunt van de partij de eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ P. Cattrysse 1-0, 20’ P. Bonnarens 2-0, 23’ J. De Mulder 2-1, 39’ J. Cattrysse 3-1 (str.), 90’ J. Cattrysse 4-1.

Olsene 0 - VSV Gent 4
VSV Gent wint moeiteloos bij Olsene.

De bezoekers leidden nog voor het verstrijken van het eerste kwartier met 0-3. Het tempo en de amusementswaarde daalden nadien zienderogen. De thuisploeg kon offensief geen vuist maken. In het slotkwartier legde Roeland met zijn tweede treffer van de namiddag de eindstand vast (jp)
DOELPUNTEN: 6’ A. De Mol 0-1, 8’ K. Roeland 0-2, 14’ A. Rijckaert 0-3, 77’ K. Roeland 0-4.

VC Zwijnaarde 3 - Windeke 1
VC Zwijnaarde wint moeizaam van Windeke.

Een evenwichtige eerste helft werd met billijke 1-1 tussenstand afgesloten. De thuisploeg reageerde met de snelle gelijkmaker op de voorsprong van Windeke. De thuisploeg stopte met twee doelpunten in de laatste twintig minuten een moeizame zege op zak. (jp)
DOELPUNTEN: 29’ T. Van De Velde 0-1, 32’ A. De Koker 1-1, 71’ P. Cornelis 2-1, 82’ B. Mouton 3-1.

Melsen 4 - Moortsele 1
Melsen wint overtuigend van Moortsele.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong en liet enkele goede kansen op een dubbele voorsprong onbenut. De bezoekers kwamen op slag van rust langszij. Melsen nam na de herneming de partij in handen. De Vroe lag met twee doelpunten aan de basis van een 3-1 voorsprong. Melsen lukte nog een vierde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ Y. Claessens 1-0, 45’ R. Verstraeten 1-1, 50’ en 68’ S. De Vroe 2-1 en 3-1, 87’ P. Trossaert 4-1.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 28.03.22

3DE PROVINCIALE B


Windeke 1 - Schelde 2
Schelde won op de valreep bij Windeke.

Goede prestatie van de thuisploeg die vroeg op voorsprong klom. De bezoekers vonden een secure thuisdoelman Lampens op hun weg maar klommen rond het uur verdiend op gelijke hoogte. Windeke leek zeer lang op een puntendeling af te stevenen maar incasseerde in de slotminuut een tweede en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ S. De Landtsheer 1-0, 63’ A. Moyou 1-1, 90’ P. Cattrysse 1-2.

Nokere-Kruishoutem B 1 - Gavere-Asper 3
Gavere-Asper won bij Nokere-Kruishoutem B.

De bezoekers klommen kort voor de rust via een strafschop op voorsprong. De thuisploeg reageerde kort na de herneming met de verdiende gelijkmaker. De bezoekers toonden zich in het laatste halfuur efficiënter en stopten via twee doelpunten de winst op zak. (jp) DOELPUNTEN: 44’ J. Van Schoorisse 0-1 (str.), 50’ K. Van Brabandt 1-1, 66’ K. Casieris 1-2, 90’ J. Van Waeyenbergh 1-3.

Vinkt 3 - Olsene 1
Vinkt wint verdiend van Olsene.

De thuisploeg nam onmiddellijk de partij in handen maar de bezoekende doelman Bogaert bleef iets meer dan uur overeind. Vinkt pakte nadien met zeventien dolle minuten uit waarin het driemaal scoorde. Een verdienstelijk Olsene lukt in de slotfase de verdiende eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 62’ T. Baudoncq 1-0, 75’ A. Vandenberghe 2-0, 78’ M. Deman 3-0, 87’ L. Van Troys 3-1.

VSV Gent 3 - Nazareth-Eke 2
VSV Gent wint boeiende topper tegen Nazareth-Eke.

Na een doelpuntloze eerste helft scoorde VSV Gent tweemaal in het vierde kwartier. Halfweg in de tweede helft lukte Rijckaert zijn tweede treffer van de namiddag. De bezoekers lieten de armen niet hangen en kwamen in een boeiend slotkwartier nog terug tot 3-2. (jp) DOELPUNTEN: 48’ A. Rijckaert 1-0, 59’ A. Toloba 2-0, 70’ A. Rijckaert 3-0, 76’ J. Jamin 3-1, 80’ M. De Clercq 3-2 (strafschop).

Moortsele 7 - Cercle Melle 1
Moortsele haalt zwaar uit tegen Cercle Melle.

De thuisploeg pakte tegen een onkennelijk zwak Cercle Melle met een goed eerste uur uit waarin het op een 6-0 voorsprong klom. De bezoekers lukten de late eerredder en eindigden de partij met tien door de uitsluiting van De Weerdt. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ M. Dhondt 1-0, R. Verstraeten 2-0, 33’ A. Van Der Stede 3-0, B. Goeminne 4-0, 53’ A. Van Der Stede 5-0, 65’ en 77’ B. Vanderstraeten 6-0 en 7-0, 83’ M. Desramault 7-1.

Smetlede 0 - Bottelare 0
Smetlede en Bottelare delen punten in doelpuntloze wedstrijd.

Elk één punt in deze doelpuntenloze partij. Evenwichtige wedstrijd die op een billijk gelijkspel eindigde. De thuisploeg dreigde via Wille en Van Wilder maar overhaasting en de bezoekende doelman Goemaere stonden een thuistreffer in de weg. De bezoekers dreigden via De Paepe en Bodur maar konden ook niet scoren. (jp)

HT Zwijnaarde 4 - VC Zwijnaarde 0
HT Zwijnaarde wint overtuigend de derby tegen VC Zwijnaarde.

De thuisploeg klommen binnen het eerste kwartier op een 2-0 voorsprong. Kort na de rust scoorde Vekeman zijn tweede treffer van de namiddag. Rond het uur werd HT Zwijnaarde door de uitsluiting van Jarju tot tien herleid. De bezoekers kon met een numerieke meerderheid geen vuist maken. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ J. Vekeman 1-0, 13’ A. Goemans 2-0, 50’ J. Vekeman 3-0, 88’ J. Lugho 4-0 (owngoal).

Heusden 1 - SV Melsen 2
Melsen wint moeizaam bij Heusden.

De thuisploeg bood uitstekend weerwerk en klom kort voor de rust op voorsprong. Melsen kwam na de rust sterker opzetten en klom kort na het uur via een strafschop op gelijke hoogte. De bezoekers trokken in de slotfase via een tweede treffer het laken naar zich toe en blijven in strijd voor de titel. (jp)
DOELPUNTEN: 40’ M. Neirynck 1-0, 63’ P. Trossaert 1-1 (strafschop), 79’ S. De Vroe 1-2.

De Gentenaar 25.03.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - NAZARETH-EKE


Devi Taelman: “Moeten bewijzen wat we waard zijn”

Zondagmiddag ontvangt VSV Gent met Nazareth-Eke een team dat ook nog steeds in de running is voor de titel.
VSV Gent heeft vorig weekend dankzij een 2-3 zege op con­cur­rent Melsen de koppositie in de rangschikking overgenomen. VSV-kapitein Devi Taelman blijft evenwel rustig: “We gaan an­der­zijds ook de druk niet uit de weg. Het was voor het seizoen al ons doel om mee te strijden voor de prijzen. Iedereen wijst al en­ke­le maanden naar ons en onze resultaten zijn natuurlijk zeker in orde. Alleen tegen Moortsele gingen we onderuit.”

“De partij tegen Melsen was heel belangrijk en verliezen was voor ons vooraf geen optie. Maar uiteindelijk wonnen we zelfs na een spannende partij. Zo’n zege in een topwedstrijd geeft ook altijd extra vertrouwen”, aldus de aanvoerder van VSV.
Taelman blijft evenwel op zijn hoede en beseft meer dan ooit dat zijn team nog enkele gevaarlijke klippen moet zien te omzeilen: “Nazareth-Eke is een heel sterke tegenstander maar we gaan ook dit weekend weer voluit voor winst. We beseffen dat we al­licht nog het zwaarste programma van alle titelkandidaten heb­ben en zullen daarom echt moeten bewijzen wat we waard zijn. Zo treffen we in de resterende duels ook nog Schelde en Bot­te­la­re. Maar ook Smetlede en Gavere-Asper mag je niet on­der­schat­ten. In onze groep hebben we echter veel jongens die we­ten wat het is om kampioen te spelen, dat is wel een voordeel. We laten ons dan ook zeker niet gek maken.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 21.03.22

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 3 - Vinkt 0
Nazareth-Eke won verdiend van Vinkt.

De thuisploeg domineerde de eerste helft maar had een eigen doelpunt van Vinkt nodig om met een 1-0 voorsprong de rust in te gaan. Rond het uur besliste De Clercq met twee treffers in vijf dolle minuten deze partij. (jp)
DOELPUNTEN: 17’ L. Vanlierde 1-0 (own), 57’ M. De Clercq 2-0, 62’ M. De Clercq 3-0.

Cercle Melle 1 - Heusden 0
Cercle Melle won moeizaam van Heusden.

Verdiende zege voor de thuisploeg die in de eerste helft enkele goede kansen via Trinconi, Dewaele en Desramault onbenut liet. Laatstgenoemde lukte kort na de rust de enige en winnende treffer. Heusden kwam enkele malen goed opzetten via Neirynck en Verloo maar kon thuisdoelman Stevens niet verrassen. (jp)
DOELPUNT: 51’ M. Desramault 1-0.

Windeke 2 - HT Zwijnaarde 3
HT Zwijnaarde wint moeizaam bij Windeke.

De bezoekers leidden aan de rust verdiend met 0-2. Windeke kwam in de tweede helft sterk opzetten maar werd op een 0-3 achterstand gezet. De thuisploeg pakte met een furieus slotoffensief uit waarin het tweemaal scoorde waaronder een strafschop. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ A. Goemans 0-1, 25’ S. Bohyn 0-2, 73’ M. Ingels 0-3, 82’ C. Ladrière 1-3, 86’ K. Vandewalle 2-3 (strafschop).

Olsene 1 - Nokere-Kruishoutem B 0
Olsene wint degradatieduel tegen Nokere-Kruishoutem B.

Olsene wint degradatieduel tegen Nokere-Kruishoutem B. Evenwichtige partij waarin de thuisploeg kort voor de rust gevleid op voorsprong klom. De bezoekers kwamen via Reveyn en Van Houtte dicht bij de gelijkmaker. Olsene dreigde nog via Clément en Molly. (jp)
DOELPUNT: 39’ M. Op ’T Roodt 1-0.

KVV Schelde 4 - Bottelare 1
KVV Schelde haalt fors uit tegen Bottelare.

De thuisploeg ging furieus van start en klom vroeg op voorsprong. Bottelare kon niet reageren en keek aan de rust tegen een beslissende 4-0 achterstand aan. In de tweede helft daalden het tempo en de amusementswaarde. De bezoekers lukten nog een late eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ S. De Groot 1-0, 27’ en 35’ R. Sidorski 2-0 en 3-0, 44’ A. Moyou 4-0, 90’ B. Heirman 4-1.

Melsen 2 - VSV Gent 3
VSV Gent wint topper bij Melsen.

Boeiende topper waarin de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong klom. Melsen leidde aan de rust met 2-1 maar incasseerde kort na de rust een tweede treffer. Beide teams lieten in de tweede helft enkele goede kansen onbenut. VSV Gent lukte de late winnende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ L. Courteyn 0-1, 17’ A. Rijckaert 1-1, 35’ S. De Vroe 2-1, 51’ A. Rijckaert 2-2, 88’ S. Bral 2-3.

Gavere-Asper 1 - Smetlede 1
Gavere-Asper en Smetlede delen billijk de punten.

Eén punt voor Gavere-Asper en Smetlede. De bezoekers maakten halfweg in de eerste helft hun vroege achterstand ongedaan. De thuisploeg liet enkele goede kansen via Van Schoorisse en Casieris onbenut; Smetlede dreigde via Wille en Van Wilder maar kon ook geen tweede maal scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ J. Van Schoorisse 1-0, 25’ S. Wille 1-1.

VC Zwijnaarde 0 - Moortsele 3
Moortsele wint verdiend bij VC Zwijnaarde.

Moortsele wint verdiend bij VC Zwijnaarde. Verdiende zege voor de bezoekers die kort voor de rust via een strafschop op voorsprong klommen. Kort na de herneming verdubbelde Verstraeten de bonus. De thuisploeg kon offensief geen vuist maken en incasseerde nog een derde treffer (jp)
DOELPUNTEN: 43’ R. T’Jampens 0-1 (strafschop), 48’ R. Verstraeten 0-2, 88’ Q. Aelterman 0-3.

De Gentenaar 18.03.22 (jp, ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
MESLSEN - VSV GENT


Bart Van Wonterghem (SV Melsen): “VSV Gent kan zich geen nederlaag veroorloven, maar wij waren beter in heen­match”

Leider SV Melsen krijgt zondag het bezoek van naaste achtervolger VSV Gent die twee punten minder telt.
“De druk ligt bij onze opponent,” zegt coach Bart Van Won­ter­ghem van SV Melsen dat vorig weekend met 0-3 bij Eendracht Vinkt won. “VSV Gent kan zich geen nederlaag veroorloven. Bij een zege slaan wij een kloof van vijf punten die misschien beslissend in de titelstrijd kan zijn. Wij wonnen de heenwedstrijd met 1-2 waarbij we vooral in de tweede helft een sterke indruk lieten. VSV Gent dreigde vooral op stilstaande fasen. Wij vormen

een hecht en zeer sterk blok waarin iedereen keihard werkt”.

Volgens coach Peter Van Keymeulen zijn de Gentenaren klaar voor de spannende eindsprint: “We ontmoeten later ook nog Schelde en zelfs bij een nederlaag en als we vijf punten ach­ter­stand zouden hebben, zijn we nog niet kansloos. We zijn aan een sterke reeks bezig en scoren ook vlot, we tellen intussen al 74 doelpunten.”

Dure punten

“Heel wat ploegen noemen ons de grote titelfavoriet. Melsen is evenwel ook sterk bezig en natuurlijk hebben ze een sterk team. Wellicht ligt de druk nu bij ons maar we treffen ook nog Schelde en Nazareth-Eke die je ook zeker nog niet definitief mag af­schrij­ven. Die ene nederlaag tegen Moortsele – de inhaalmatch bij stormweer – ligt niet meer op onze maag maar we beseffen dat dit dure punten waren.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 14.03.22

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 0 - Nazareth-Eke 2
Nazareth-Eke won bij Nokere-Kruishoutem B.

Nazareth-Eke kreeg in de eerste helft goed weerwerk van Nokere-Kruishoutem B maar klom kort na de rust op voorsprong. Le Noir en Schobben kwamen dicht bij een tweede bezoekend doelpunt. In de slotfase lukte Nazareth-Eke een tweede en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 50’ T. Schobben 0-1, 86’ R. Heyse 0-2.

Bottelare 4 - Gavere-Asper 1
Bottelare won overtuigend van Gavere-Asper.

De thuisploeg pakte met een goede eerste helft uit waarin het op een beslissende 4-0 voorsprong klom. De Paepe scoorde tweemaal. Na de rust daalde de amusementswaarde. De bezoekers lukten de verdiende eerredder. In de slotfase werd thuisspeler Rouan uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ A. Felter 1-0, 18’ F. De Paepe 2-0, 33’ F. De Paepe 3-0, 41’ Q. Wartel 4-0, 75’ J. Cremers 4-1.

Heusden 4 - VC Zwijnaarde 1
Heusden wint overtuigend van VC Zwijnaarde.

De thuisploeg leidde aan de rust verdiend met 1-0. De bezoekers klommen kort na de herneming op gelijke hoogte waarna Heusden opnieuw het heft in handen nam. Neirynck voerde met twee doelpunten zijn ploeg naar een overtuigende zege. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ G. Verloo 1-0, 53’ B. Mokio 1-1, 58’ M. Neirynck 2-1, 78’ L. De Jonge 3-1, 89’ M. Neirynck 4-1.

VSV Gent 5 - Cercle Melle 2
VSV Gent haalt zwaar uit tegen Cercle Melle.

De thuisploeg zette haar overwicht in een veelzeggende 5-0 voorsprong om. De bezoekers werden een kwartier voor het einde door de uitsluiting van Remue tot tien herleid. Cercle Melle scoorde in de slotfase met een numerieke minderheid nog tweemaal. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ A. Rijckaert 1-0, 23’ D. Taelman 2-0, 65’ S. Bral 3-0, 70’ en 85’ A. Rijckaert 4-0 en 5-0, 89’ M. Desramault 5-1, 90’ M. Mattelin 5-2.

Smetlede 2 - Olsene 1
Smetlede wint moeizaam van Olsene.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong maar Olsene reageerde met de snelle gelijkmaker. Smetlede scoorde halfweg in de eerste helft een tweede maal en liet via Coppens en Wille enkele goede kansen onbenut. Olsene werd rond het uur door de uitsluiting van Meirlaen tot tien herleid. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ I. Bah 1-0, 11’ T. Clement 1-1, 21’ J. Coppens 2-1.

Moortsele 5 - Windeke 3
Moortsele wint verdiend van Windeke.

De thuisploeg zette in de eerste helft haar overwicht in een 3-0 voorsprong om. De bezoekers kwamen tot 3-2 terug. Moortsele voerde nadien het tempo opnieuw op en bouwde een beslissende 5-2 voorsprong uit. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ en 12’ S. Teerlinck 1-0 en 2-0, 40’ B. Goeminne 3-0, 43’ en 50’ S. De Landtsheer 3-1 en 3-2, 69’ R. T’Jampens 4-2 (strafschop), 80’ B. Vanderstraeten 5-2, 89’ K. Vandewalle 5-3.

HT Zwijnaarde 1 - Schelde 0
HT Zwijnaarde wint verrassend van KVV Schelde.

HT Zwijnaarde wint verrassend van KVV Schelde. Fel betwiste wedstrijd waarin de bezoekers enkele goede kansen via Wauters, Jonas Cattrysse en Goedgezelschap onbenut lieten. HT Zwijnaarde bood goed weerwerk maar ook Vekeman en Lonardi konden niet scoren. In de slotfase smeerde Goemans de bezoekers een zure nederlaag aan (jp)
DOELPUNT: 82’ A. Goemans 1-0.

Vinkt 0 - Melsen 3
Leider Melsen wint verdiend bij Vinkt.

Leider Melsen wint verdiend bij Vinkt. Verdiende zege voor de bezoekers die in de eerste helft op een 0-2 voorsprong klommen. Vinkt kon ook na de rust offensief geen vuist maken en incasseerde nog een late derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ N. De Mulder 0-1, 42’ S. De Vroe 0-2, 77’ P. Trossaert 0-3.

De Gentenaar 11.03.22 (ssg, jp)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - CERCLE MELLE


Kevin Roeland: “Cercle Melle niet onderschatten”

VSV Gent blijft netjes in het spoor van koploper Melsen. Dit week­end treft het team van ervaren pion Kevin Roeland de bu­ren van Cercle Melle.
Op uitzondering van de inhaalwedstrijd tegen Moortsele, werkt VSV Gent sinds Nieuwjaar een perfect parcours af. Toch blijft Mel­sen zich hardnekkig vastklampen aan de leiderspositie.
“Allicht valt de beslissing in het rechtstreekse duel op bezoek bij Mel­sen”, weet ook Roeland. “Natuurlijk mogen we ondertussen geen steken meer laten vallen. Tegen Cercle Melle willen we op­nieuw de drie punten pakken. We mogen Cercle zeker niet on­der­schat­ten. Op bezoek bij hen liep het voor rust gelijkopgaand.

We moeten zeker geen cadeaus verwachten en zullen allemaal op de afspraak moeten zijn. Gelukkig kunnen we momenteel over een quasi voltallige selectie beschikken.”

Cercle Melle wil stunten

Cercle Melle staat na de zege tegen Eendracht Vinkt op de zevende plaats en trekt met vertrouwen naar VSV Gent.
“We hebben er niets te winnen of te verliezen”, zegt voorzitter Jan Dewaele. “We kunnen scherprechter in het titeldebat spelen want trekken op de laatste speeldag naar KVV Schelde. We ho­pen tegen minstens één van beide promotiekandidaten te stun­ten. We hadden gehoopt om iets dichterbij de top vijf aan te leu­nen, maar ik ben tevreden over de gehele campagne. We heb­ben veel jonge spelers die een grote progressiemarge hebben. We moeten volgend seizoen dan ook iets beter kunnen doen dan dit seizoen.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 07.03.22

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 2 - Smetlede 0
Nazareth-Eke won van Smetlede.

De thuisploeg liet in het eerste uur enkele kansen onbenut. De bezoekers dreigden via Wille en Van Wilder en werden via een owngoal op een 1-0 achterstand gezet. Een kwartier later verdubbelde de thuisploeg haar bonus. Die treffer werd door Smetlede aangevochten. Coach Van Der Putten en zijn assistent kregen beiden rood. (jp)
DOELPUNTEN: 56’ B. Van De Moortele 1-0 (own), 75’ G. De Keukelaere 2-0.

Windeke 0 - Heusden 4
Heusden won overtuigend bij Windeke.

De thuisploeg bood in de eerste helft goed weerwerk en beperkte de schade tot een 0-1 achterstand. Heusden voerde na de rust het tempo op en klom in het vierde kwartier op 0-3. Windeke kon geen vuist meer maken en incasseerde in de slotminuut nog een vierde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 12’ M. Neirynck 0-1, 47’ S. De Jaeger 0-2, 56’ M. Neirynck 0-3, 90’ K. Daems 0-4.

Cercle Melle 4 - Vinkt 3
Cercle Melle won boeiende partij tegen Vinkt.

De thuisploeg zette haar overwicht in het eerste halfuur in een 2-0 voorsprong om. Vinkt lukte na rust de aansluitingstreffer. Cercle Melle nam een schijnbaar beslissende 4-1 voorsprong. Vinkt kwam in het slotkwartier nog tot 4-3 terug. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ N. Dewaele 1-0, 27’ M. Desramault 2-0, 52’ K. Van Wonterghem 2-1, 63’ N. Dewaele 3-1, 74’ O. Sarr 4-1, 77’ J. Verlodt 4-2, 85’ A. Vandenberghe 4-3.

HT Zwijnaarde 3 - Moortsele 0
HT Zwijnaarde wint met overdreven cijfers van Moortsele.

De thuisploeg ging na een evenwichtige eerste helft met een gevleide 1-0 voorsprong de rust in. De bezoekers kwamen via kansen voor Dhondt en Verstraeten dicht bij de gelijkmaker. Aan de overzijde ontbond Goemans zijn duivels. Hij smeerde Moortsele een nederlaag met overdreven cijfers aan. (jp)
DOELPUNTEN: 29’ W. Claes 1-0, 48’ en 89’ A. Goemans 2-0 en 3-0.

Olsene 1 - Bottelare 3
Bottelare won verdiend bij Olsene.

De bezoekers zetten hun licht veldoverwicht in de eerste helft in een 0-1 voorsprong. De thuisploeg klom via een strafschop op gelijke hoogte. Bottelare voerde in het laatste halfuur het tempo op en scoorde nog tweemaal. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ F. De Paepe 0-1, 43’ D. Meirlaen 1-1 (strafschop), 65’ Yetismis 1-2, 80’ F. De Paepe 1-3.

Melsen 3 - Nokere-Kruishoutem B 0
Melsen wint simpel van Nokere-Kruishoutem B.

Melsen won simpel van NokerKruishoutem B. Simpele en verdiende zege voor de leidersploeg tegen een offensief onmondig Nokere-Kruishoutem B. De bezoekende doelman Vandenabeele behoedde zijn ploeg voor een ruimere nederlaag. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ Y. Claessens 1-0, 35’ L. Courteyn 2-0, 55’ J. Dedeken 3-0.

Schelde 7 - Gavere-Asper 3
KVV Schelde wint spektakelmatch tegen Gavere-Asper.

Overdreven verliescijfers voor de bezoekers die op een 0-2 voorsprong klommen. De thuisploeg zette nog voor de rust met drie goals de scheve situatie volledig recht. Gavere-Asper klom nog voor het uur op gelijke hoogte maar ging nadien onderuit. (jp)
DOELPUNTEN: 21’ J. Van Schoorisse 0-1, 26’ J. Godefroidt 0-2 (strafschop), 32’ Y. Van De Keere 1-2, 34’ B. Eloot 2-2, 42’ J. Cattrysse 3-2, 54’ J. Van Schoorisse 3-3, 70’ en 75’ J. Wauters 4-3 en 5-3, 80’ Y. Van De Keere 6-3, 90’ P. Cattrysse 7-3.

VC Zwijnaarde 1 - VSV Gent 2
VSV Gent wint moeizaam derby bij VC Zwijnaarde.

De thuisploeg bood goed weerwerk en klom op het halfuur op voorsprong. De bezoekers kwamen via Toloba en Rijckaert dicht bij de gelijkmaker en klommen halfweg in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte. Het slotoffensief van VSV Gent leverde de winnende treffer van Toloba en een belangrijke zege op. (jp)
DOELPUNTEN: 32’ B. Mouton 1-0, 66’ K. Roeland 1-1, 84’ A. Toloba 1-2.

De Gentenaar 04.03.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VC ZWIJNAARDE - VSV GENT


T1 Dirk Dupré: “We zullen ons vel duur verkopen”

Zondagmiddag ontvangt VC Zwijnaarde de buren van VSV Gent en dat is een duel tussen twee ploegen die recent een 6 op 9 heb­ben geboekt.
VC-coach Dirk Dupré wil net als vorig weekend tegen Olsene ab­so­luut de drie punten thuishouden: “Ik werkte vijf jaar bij VSV, dus dat is altijd wel een speciaal duel. Reken maar dat we deze week elkaar al wel zullen horen. De druk ligt natuurlijk bij hen want ze doen volop mee voor de titel en maken echt een goede kans. Ze staan sportief duidelijk verder dan ons en ze hebben ook gewoon meer kwaliteit. Toch zullen we ons vel duur ver­ko­pen en, waar mogelijk, hun zwaktes uitbuiten. Vanuit een goede

or­ga­ni­sa­tie willen we hen toch proberen vast te zetten.”

Bij de bezoekers hoopt coach Peter Van Keymeulen dan weer dat zijn team een derde opeenvolgende zege kan boeken om zo meteen ook de druk op leider Melsen verder op te voeren: “We weten dat spanning erbij hoort als je mee wil draaien in de ti­tel­strijd. Het is wel fijn dat we week na week progressie boeken. We kunnen echter nog beter. De eindronde halen is het eerste doel en dan zien we wel of de titel kunnen pakken. Veel clubs zien ons als te kloppen ploeg maar we zitten wel in een positieve flow ook al missen we vaak enkele jongens door schorsing.”
“We krijgen de komende weken wel enkele pittige te­gen­stan­ders, je mag gerust stellen dat die beslissend zullen zijn voor de ti­tel. Het is een utopie om te verwachten dat we met ruime af­stand kampioen worden. Ik verwacht me aan een zeer span­nen­de eindsprint en het team dat het meeste partijen in hun beste formatie kunnen spelen, haalt het allicht.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 28.02.22

3DE PROVINCIALE B


Windeke 1 - Gavere-Asper 3
Gavere-Asper won verdiend bij Windeke.

De bezoekers zetten hun licht veldoverwicht in de eerste helft in een 0-1 voorsprong om. Een wilskrachtig Windeke lukte kort na het uur de gelijkmaker maar de vreugde was van korte duur. Gavere-Asper reageerde met twee doelpunten in een tijdsspanne van zeven minuten. (jp)
DOELPUNTEN: 42’ S. Moerman 0-1, 64’ J. De Vriese 1-1, 68’ J. Cremers 1-2, 74’ K. Casieris 1-3.

Cercle Melle 0 - Nazareth-Eke 2
Nazareth-Eke won bij Cercle Melle.

Evenwichtige wedstrijd waarin de bezoekers zich efficiënter waren in de zone van de waarheid. De thuisploeg dreigde via Quipor en Desramault maar de bezoekende doelman Sercu bleef overeind. Nazareth-Eke scoorde tweemaal in het vijfde kwartier en kwam via De Clercq en Le Noir dicht bij een derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 62’ M. De Clercq 0-1, 70’ T. Schobben 0-2.

Heusden 3 - Nokere-Kruishoutem B 1
Heusden wint moeizaam van Nokere-Kruishoutem B.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong maar een goed georganiseerd Nokere-Kruishoutem B lukte de gelijkmaker. Kort na het uur werden de bezoekers door de uitsluiting van Demey tot tien herleid. Heusden profiteerde van haar numerieke meerderheid om nog tweemaal te scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ M. Neirynck 1-0, 22’ D. Van Houtte 1-1 (strafschop), 76’ J. Vandekeere 2-1, 93’ J. De Wilde 3-1.

Schelde 1 - Melsen 2
Melsen wint topper bij KVV Schelde.

De thuisploeg klom in een evenwichtige eerste helft kort voor de rust op voorsprong. Melsen kwam het best uit de kleedkamer en zette met twee doelpunten in het vierde kwartier de scheve situatie volledig recht. Schelde kwam via Kansen voor Cattrysse en Eloot dicht bij de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 39’ J. Cattrysse 1-0, 53’ N. De Mulder 1-1, 58’ M. Raat 1-2.

VSV Gent 3 - Vinkt 1
VSV Gent wint verdiend van Vinkt.

De thuisploeg zette in de eerste helft een 0-1 achterstand in een verdiende 2-1 voorsprong om via onder meer een eigen doelpunt van Vinkt. VSV Gent liet na de rust enkele goede kansen via De Mol en Abdulai onbenut. Laatstgenoemde legde in de slotfase de eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 14’ J. Verlodt 0-1, 15’ J. Moreels 1-1 (owngoal), 43’ T. De Mol 2-1, 81’ S. Abdulai Toloba 3-1.

HT Zwijnaarde 2 - Bottelare 1
HT Zwijnaarde wint verrassend van Bottelare.

De bezoekers klommen in een evenwichtige eerste helft kort voor de rust via een strafschop op voorsprong. VC Zwijnaarde lukte halfweg in de tweede helft de verdiende gelijkmaker. Vekeman besliste in de slotfase via een strafschop over winst en verlies. (jp)
DOELPUNTEN: 37’ F. De Paepe 0-1 (strafschop), 68’ A. Jarju 1-1, 78’ J. Vekeman 2-1 (strafschop).

Moortsele 0 - Smetlede 2
Smetlede wint gevleid bij Moortsele.

De bezoekers toonden zich in een evenwichtige eerste helft efficiënter in de waarheidszone door tweemaal te scoren. Moortsele dreigde via Dhont en Verstraeten. De thuisploeg ging na de rust verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer maar de bezoekende doelman De Moye gaf geen krimp. (jp)
DOELPUNTEN: 21’ J. De Mulder 0-1, 29’ L. Van Wilder 0-2.

VC Zwijnaarde 1 - Olsene 0
VC Zwijnaarde wint nipt van Olsene.

VC Zwijnaarde wint nipt van Olsene. Matige en fel betwiste partij met weinig grote kansen aan beide zijden. De thuisploeg werd op het uur door de uitsluiting van Berwouts (rechtstreeks rood) tot tien herleid. VC Zwijnaarde sleepte ondanks haar numerieke minderheid toch de volle buit in de wacht. (jp)
DOELPUNT: 70’ R. Khalfa 1-0.

De Gentenaar 25.02.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - VINKT


Kjell Van Der Haeghen: “De groep is klaar”

Vorig weekend won VSV met forfaitcijfers van hekkensluiter Win­de­ke. Zondagmiddag wacht hen de komst van middenmoter Vinkt.

Ervaren krijger Kjell Van Der Haeghen lijkt alvast klaar voor de be­slis­sen­de eindsprint: “We mogen nu geen steken laten vallen. De prijzen worden uitgedeeld in de periode van januari tot maart. Melsen en Schelde lieten punten liggen. Jammer dat we dus te­gen Moortsele verloren, maar nu moeten wij wel een zo goed als foutloos parcours afleggen. Ik voel wel dat de groep er klaar voor is en we zouden heel graag de oppergaai veroveren. Iedereen in on­ze kleedkamer is heel nuchter want we zijn een heel ervaren groep. Dat zorgt ervoor dat we nu niet zullen beginnen zweven.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 21.02.22

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 1 - Cercle Melle 2
Cercle Melle won moeizaam bij Nokere-Kruishoutem B.

Evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg kort na de rust via een vrije trap van Revyn op voorsprong klom. De bezoekers maakten op het uur de verdiende gelijkmaker. Op het moment dat iedereen zich met een billijk gelijkspel begon te verzoenen, scoorde Anrys de winnende treffer voor Cercle Melle. (jp)
DOELPUNTEN: 50’ J. Revyn 1-0, 60’ Q. Quipor 1-1, 89’ G. Anrys 1-2.

Smetlede 2 - Melsen 2
Smetlede pakt een punt tegen leider Melsen.

Een evenwichtige eerste helft met twee vroege doelpunten werd met een billijke 1-1 afgesloten. De bezoekers werden rond het uur door de uitsluiting van Claessens tot tien herleid maar klommen vijf minuten voor het einde op voorsprong. Smetlede sleepte in de slotminuut een punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ S. De Vroe 0-1, 10’ J. Coppens 1-1, 85’ N. Walraeve 1-2, 90’ S. Malfroy 2-2.

Moortsele 1 - KVV Schelde 1
Moortsele pakt een punt tegen Schelde.

De thuisploeg ging met een gevleide 1-0 voorsprong de rust in. De bezoekers begonnen furieus aan de tweede helft en lukten de snelle gelijkmaker. Goedgezelschap (Schelde) werd halfweg in de tweede helft met een tweede gele kaart uitgesloten waarna Moortsele zonder veel problemen overeind bleef. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ H. De Pril 1-0, 46’ M. Goedgezelschap 1-1.

Vinkt 3 - VC Zwijnaarde 0
Vinkt wint zonder problemen van VC Zwijnaarde.

De thuisploeg pakte met een furieuze start uit en leidde na een kwartier al met 2-0. Tien minuten voor de rust legde Van Wonterghem met zijn tweede treffer de eindstand vast. In de tweede helft daalde de amusementswaarde. De bezoekende doelman Dekostere behoedde zijn ploeg voor een ruimere nederlaag. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ B. Ingels 1-0, 15’ en 35’ K. Van Wonterghem 2-0 en 3-0.

Bottelare 0 - Nazareth-Eke 3
Nazareth-Eke wint verdiend bij Bottelare.

Nazareth-Eke wint verdiend bij Bottelare. Een evenwichtige eerste helft werd met een billijke doelpuntloze tussenstand afgesloten. De bezoekers zetten hun overwicht in de tweede helft in een verdiende 0-3 overwinning om. De Clercq was goed voor twee doelpunten.
DOELPUNTEN: 52’ en 67’ M. Declercq 0-1 en 0-2, 80’ L. De Meulenaere 0-3.

Gavere-Asper 3 - Olsene 1
Gavere-Asper wint verdiend van Olsene.

De thuisploeg ging via twee doelpunten van Van Schoorisse met een verdiende 2-1 voorsprong de rust in. De bezoekers konden na de rust geen vuist maken. Een kwartier voor het einde werd Pauwels (Olsene) uitgesloten. Gavere-Asper lukte in de slotfase een derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 27’ J. Van Schoorisse 1-0, 35’ D. Meirlaen 1-1, 41’ J. Van Schoorisse 2-1, 87’ F. Demoor 3-1.

VSV Gent 5 - Windeke 0
VSV Gent wint overtuigend van Windeke.

De thuisploeg was een maatje te groot voor een offensief onmondig Windeke. VSV Gent zette haar overwicht in de eerste helft in een 3-0 voorsprong om. De bezoekers konden ook na de rust geen vuist maken en incasseerden nog twee doelpunten. Van Der Haegen was goed voor twee treffers. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ T. Steurbaut 1-0, 22’ T. De Mol 2-0, 34’ en 67’ K. Van Der Haeghen 3-0 en 4-0, 80’ D. Taelman 5-0.

Heusden 0 - HT Zwijnaarde 1
HT Zwijnaarde wint gevleid bij Heusden.

HT Zwijnaarde wint gevleid bij Heusden. Matige en kansenarme wedstrijd waarin de bezoekers kort voor de rust de winnende treffer scoorden. Heusden dreigde via De Jaeger en Neirynck. HT Zwijnaarde kwam via Goemans en Sarfo dicht bij een tweede doelpunt.
DOELPUNT: 41’ A. Sarfo 0-1.

De Gentenaar 18.02.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - WINDEKE


Peter Van Keymeulen: “Het vertrouwen blijft”

VSV Gent verzuimde vorige woensdag om de druk op koploper Mel­sen verder op te voeren. De inhaalmatch tegen Moortsele werd met 1-2 verloren.
Dit weekend ontvangt het team van coach Peter Van Keymeulen

hekkensluiter Windeke. “We waren bij de start van het seizoen al ambitieus en wilden graag meedoen voor de prijzen”, zegt Peter Van Keymeulen. “Woensdag liep het fout tegen Moortsele, maar nu focussen we meteen op de partij van zondag. Het vertrouwen in de groep blijft natuurlijk aanwezig na onze 22 op 27. We staan nu op vier punten van Melsen dat vorige week ook onderuit ging. We willen heel graag de koppositie grijpen, maar de te­gen­stan­ders zijn gemotiveerd als ze tegen ons spelen. Uiteindelijk is en­kel de eindrangschikking van tel. Daarom bekijken we het match per match.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 18.02.22

3DE PROVINCIALE B


VSV Gent 1 - Moortsele 2
Moortsele wint verrassend bij VSV Gent.

De bezoekers leidden aan de rust gevleid met 0-1. De thuisploeg kwam via kansen voor Abdulai, De Mol en Roeland dicht bij de gelijkmaker maar incasseerde halfweg in de tweede helft een tweede doelpunt. De aansluitingstreffer van VSV Gent viel te laat om nog een punt uit de brand te slepen. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ W. De Wandel 0-1, 68’ J. Quatacker 0-2, 90’ A. Ryckaert 1-2.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 14.02.22

3DE PROVINCIALE B


Windeke 0 - Vinkt 1
Vinkt wint moeizaam bij Windeke.

De bezoekers klommen via een aangevochten strafschop vroeg op voorsprong. Windeke reageerde via kansen voor Vandewalle, De Corte en De Landtsheer. Vinkt verzuimde om via Deman en Verlodt een tweede maal te scoren en behaalde een moeizame zege.
(jp) DOELPUNT: 12’ B. Wittouck 0-1 (str.).

Nazareth-Eke 1 - Gavere-Asper 1
Nazareth-Eke en Gavere-Asper deelden punten in derby.

Evenwichtige derby die op een billijk gelijkspel eindigde. De thuisploeg klom op het kwartier via Lauwers op voorsprong en liet nadien enkele goede kansen via Boone en De Keukelaere onbenut. De bezoekers dreigden via Casieris en Creemers en lukten kort na het uur de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 18’ G. Lauwers 1-0, 63’ J. Godefroidt 1-1.

Cercle Melle 5 - Smetlede 1
Cercle Melle won overtuigend van Smetlede.

De thuisploeg zette haar licht veldoverwicht in de eerste helft in een 2-0 en 3-1 voorsprong om. De bezoekers milderden tussendoor via een strafschop. Cercle Melle hield ook na de rust de controle over de wedstrijd en vond nog tweemaal de weg naar doel. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ M. Desramault 1-0, 36’ J. De Pril 2-0 (own), 44’ J. Coppens 2-1 (str.), 45’ M. Desramault 3-1, 53’ G. Anrys 4-1, 85’ A. Trinconi 5-1.

VC Zwijnaarde 1 - Nokere-Kruishoutem B 0
VC Zwijnaarde wint moeizaam van Nokere-Kruishoutem B.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong en liet enkele goede kansen via Ritière, Mokio en Ben Khedjia onbenut. De bezoekende doelman Vandenabeele behoedde zijn ploeg voor een tweede tegentreffer. De bezoekers kwamen enkele malen goed opzetten via Claeys en Revyn maar de thuisdefensie bleef overeind. (jp)
DOELPUNT: 10’ A. De Koker 1-0.

HT Zwijnaarde 2 - VSV Gent 4
VSV Gent wint derby bij HT Zwijnaarde.

De bezoekers zetten hun veldoverwicht in het eerste uur in een beslissende 0-4 voorsprong om. VSV Gent liet nadien het tempo zakken waarvan de thuisploeg kon profiteren om nog tweemaal te scoren. In de slotminuut werd thuisspeler Mestdag uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ T. De Mol 0-1, 30’ S. Abdulai Toloba 0-2, 33’ K. Roeland 0-3, 60’ T. De Mol 0-4, 82’ A. Jarju 1-4, 83’ C. Lonardi 2-4.

Schelde 4 - Olsene 0
KVV Schelde wint moeiteloos van Olsene.

KVV Schelde wint moeiteloos van Olsene. Verdiende zege voor de thuisploeg die doorlopend overwicht had. De bezoekende doelman Bogaert behoedde zijn ploeg voor een ruimere nederlaag. In de slotminuut werd Arnoe (Olsene) rechtstreeks uitgesloten.
(jp)
DOELPUNTEN: 8’ J. Cattrysse 1-0, 45’ Y. Van De Keere 2-0, 83’ M. Goedgezelschap 3-0, 86’ A.

Moortsele 3 - Heusden 1
Moortsele wint op eigen veld van Heusden.

In een evenwichtig eerste uur werd er niet gescoord. Moortsele klom halfweg in de tweede helft op voorsprong. Heusden was even het noorden kwijt en incasseerde binnen het kwartier nog twee doelpunten. De bezoekers kwamen in hun slotoffensief niet verder dan de verdiende eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 69’ R. Verstraeten 1-0, 75’ H. De Pril 2-0, 84’ B. Goeminne 3-0, 89’ J. Lammens 3-1.

Melsen 1 - Bottelare 3
Leider Melsen verliest verrassend van Bottelare.

De thuisploeg klom in de eerste helft op voorsprong en verzuimde om via Courteyn en De Rycke een tweede maal te scoren. Bottelare kwam in het laatste halfuur sterk opzetten en zette de scheve situatie met drie doelpunten volledig recht. Verrassende nederlaag voor leider SV Melsen. (jp)
DOELPUNTEN: 22’ L. De Rycke 1-0, 69’ B. Heirman 1-1, 75’ S. Yamapi 1-2, 82’ A. De Stercke 1-3.

De Gentenaar 11.02.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
HT ZWIJNAARDE - VSV GENT


Josse Vekeman: “Geen verstikkende ambitie”

Met een zes op zes heeft HT Zwijnaarde haar start in 2022 al­ler­minst gemist. Toch wil Josse Vekeman niet al te hard van stapel lopen in aanloop naar de derby tegen VSV Gent.
Vorig weekend boekte HT Zwijnaarde haar tweede zege sinds de competitie werd hervat na de extra lange winterstop. Josse Vekeman (26) had met een doelpunt ook een groot aandeel in de 1-4-zege tegen Vinkt.
“Het zijn altijd geanimeerde duels tegen VSV. Er is steeds wat animo tussen deze twee clubs”, vertelt hij. “In onze groep proef je de goesting om te voetballen. We hebben met Claudio Lon­dar­di een Italiaanse speler die per toeval voor zijn job in Gent is be­land. Dit seizoen kwamen er trouwens maar liefst 35 spelers

in actie en dat is toch eigen aan HT waar de sfeer in de kleed­ka­mer nog altijd primeert. Desondanks blijven we ambitieus en ho­pen we met een stevige eindsprint alsnog een eindrondeticket te bemachtigen, maar dat is zeker geen verstikkende ambitie. Het is niet dat wij ten koste van alles volgend seizoen in 2de pro­vin­ci­a­le willen uitkomen, al zullen we een promotie zeker niet laten liggen.”

Bij VSV Gent is de sfeer ook opperbest na de recente zes op zes. De club van Kevin Roeland is hierdoor nu zelfs al vijf duels ongeslagen.
“Het loopt inderdaad heel lekker bij ons. Desondanks missen we toch best wel wat jongens door blessures”, merkt Roeland op. “Bo­ven­dien passen de jonge vervangers zich uitstekend in. Jam­mer genoeg missen we dit weekend Stijn Bral door schorsing. We blijven knokken voor dat eindrondeticket en op het einde van de rit zullen we dan wel zien waar het schip strandt. Daar­en­bo­ven hebben we ook nog die inhaalwedstrijd tegen Moortsele af te werken.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 07.02.22

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 1 - Windeke 0
Nokere-Kruishoutem B won nipt van Windeke.

Matige en evenwichtige wedstrijd met weinig grote kansen aan beide zijden. De thuisploeg klom kort voor de rust op voorsprong. In de tweede helft behoedde de bezoekende doelman Vanderstraeten zijn ploeg op pogingen van Reveyn en Van Houtte voor een tweede tegentreffer. In de slotminuut werd Jens Smekens (Windeke) rechtstreeks uitgesloten. (jp)
DOELPUNT: 41’ E. De Ruyck 1-0.

Smetlede 4 - VC Zwijnaarde 2
Smetlede won thuis van VC Zwijnaarde.

De bezoekers zetten kort na de rust een 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong om. In het slotkwartier werd De Koker (VC) uitgesloten. Smetlede profiteerde van haar numerieke meerderheid om nog driemaal te scoren en de zege op zak te stoppen. (jp)
DOELPUNTEN: 30’ J. Coppens 1-0 (str.), 39’ 1-1 B. Mokio 1-1, 48’ A. Ben Khedija 1-2, 78’ L. Van Wilder 2-2, 80’ L. Van Wilder 3-2, 85’ J. De Mulder 4-2.

Gavere-Asper 3 - Melsen 4
Melsen wint geladen derby bij Gavere-Asper.

Fel bevochten zege voor Melsen dat halfweg de 2de helft op een schijnbaar geruststellende 1-4 klom. In de slotfase werd het door de uitsluitingen van De Vroe (rechtstreeks rood) en De Mulder (2x geel) tot negen herleid. Gavere-Asper kwam tot 3-4 terug. (jp)
DOELPUNTEN: 11’ L. Cremers 1-0, 13’ N. Walraeve 1-1, 40’ L. De Rycke 1-2, 66’ L. Courteyn 1-3, 69’ L. Courteyn 1-4, 85’ L. Cremers 2-4, 90’ G. De Weirdt 3-4

Vinkt 1 - HT Zwijnaarde 4
HT Zwijnaarde won overtuigend bij Vinkt.

De bezoekers zetten hun veldoverwicht in de eerste helft tegen een zwak Vinkt in een 0-4 voorsprong om. De thuisploeg kwam na de rust niet verder dan de eerredder. In de slotfase werd thuisspeler Niels Deman rechtstreeks uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ J. Vekeman 0-1, 14’ P. Glorieux 0-2, 34’ W. Claes 0-3, 43’ J. Schollier 0-4, 60’ J. Verlodt 1-4.

Bottelare 3 - Cercle Melle 1
De Paepe (hattrick) voert Bottelare naar de winst tegen Cercle Melle.

De bezoekers leidden aan de rust na een evenwichtige eerste helft met een gevleide 0-1 voorsprong. In de tweede helft ontbond Florian De Paepe zijn duivels. De topschutter van Bottelare pakte met een hattrick uit en voerde zijn ploeg naar een verdiende zege. (jp)
DOELPUNTEN: 43’ T. Buyse 0-1, 57’ F. De Paepe 1-1, 60’ F. De Paepe 2-1, 72’ F. De Paepe 3-1

Olsene 2 - Nazareth-Eke 2
Olsene en Nazareth-Eke delen de punten.

De thuisploeg klom kort voor de rust gevleid op voorsprong. De bezoekers zetten na de rust de scheve situatie volledig recht en klommen op een 1-2 voorsprong. Het schuchtere slotoffensief van Olsene leverde nog de verrassende gelijkmaker op. (jp)
DOELPUNTEN: 43’ T. Clement 1-0, 54’ G. De Keukelaere 1-1, 60’ S. Thierie 1-2, 87’ L. Belaen 2-2.

VSV Gent - Moortsele
Wedstrijd tussen VSV Gent en Moortsele werd uitgesteld.

AFGELAST. Deze wedstrijd kon niet doorgaan omdat er te veel positief geteste spelers waren bij Eendracht Moortsele. Deze partij wordt verschoven naar woensdag 16 februari met aftrap om 20 uur. (jp)

Heusden 1 - Schelde 3
KVV Schelde won verdiend bij Heusden.

De bezoekers klommen op einde van de eerste helft op voorsprong via Goedgezelschap maar Heusden lukte nog voor de rust de gelijkmaker. KVV Schelde voerde na de rust het tempo op en stopte via twee doelpunten van Jonas Cattrysse een verdiende zege op zak. (jp)
DOELPUNTEN: 39’ M. Goedgezelschap 0-1, 44’ L. De Jonge 1-1, 47’ J. Cattrysse 1-2, 66’ J. Cattrysse 1-3.

De Gentenaar 04.02.22 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - MOORTSELE


Devi Taelman: “Graag wat meer scherpte”

Op bezoek bij Heusden bleef VSV Gent foutloos. Doel­pun­ten­ma­ker Devi Taelman, goed voor twee treffers, wil ook de thuismatch te­gen Moortsele tot een goed einde brengen.

“Het duel in Heusden was spannender dan de uitslag laat ver­moe­den, al was onze zege best verdiend. Ze verzuimden om de par­tij te beslissen, maar wij hebben op de goede momenten kun­nen toeslaan. Tegen Moortsele wonnen we in de heenronde met gro­te cijfers, maar volgens mij staan ze onder hun waarde ge­klas­seerd.”
“Ze zijn altijd een moeilijk te bekampen geheel. We zullen scher­per voor de dag moeten komen dan voor de rust in Heusden”, zo weet Devi Taelman.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 31.01.22

3DE PROVINCIALE B


Cercle Melle 2 - Gavere-Asper 4
Gavere-Asper won boeiend duel bij Cercle Melle.

De thuisploeg leidde aan de rust gevleid met 1-0. De bezoekers lukten kort na de herneming de gelijkmaker. Thuisspeler Sarr werd met een tweede gele kaart uitgesloten. Gavere-Asper profiteerde van haar numerieke meerderheid om op een 1-3 voorsprong te klimmen. Cercle Melle milderde via een strafschop. (jp)
DOELPUNTEN: 22’ A. Bouchaala 1-0 (own), 46’ K. Casieris 1-1, 80’ A. Bouchaala 1-2, 80’ K. Casieris 1-3, 84’ M. Desramault 2-3, 90’ R. Jossa 2-4.

Windeke 2 - Smetlede 3
Smetlede maakte tegen Windeke de winnende treffer in toegevoegde tijd.

De bezoekers gingen na een evenwichtige eerste helft de rust in met een 1-2 voorsprong. In de tweede helft lieten beide teams enkele goede kansen onbenut. Windeke klom in de slotminuut verdiend op gelijke hoogte. Smetlede lukte in de toegevoegde tijd de winnende goal.(jp)
DOELPUNTEN: 9’ J. Coppens 0-1, 35’ F. Verhoie 1-1, 41’ L. Van Wilder 1-2, 90’ A. Vanderstraeten 2-2, 92’ I. Bah 2-3.

Melsen 6 - Olsene 1
Melsen een maatje te groot voor Olsene.

De thuisploeg klom binnen het eerste kwartier op een 2-0 voorsprong maar Olsene scoorde rond het halfuur de aansluitingstreffer. Melsen voerde in de tweede helft het tempo fors op en scoorde nog viermaal. De Vroe maakte zijn hattrick rond. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ L. De Rijcke 1-0, 14’ S. De Vroe 2-0, 27’ B. Claeys 2-1, 47’ S. De Vroe 3-1, 70’ L. Courteyn 4-1, 73’ S. De Vroe 5-1, 84’ S. Schiettecatte 6-1.

Heusden 2 - VSV Gent 4
VSV Gent zet scheve situatie bij Heusden volledig recht.

De thuisploeg klom halfweg in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Rijckaert lukte de aansluitingstreffer. Taelman zette met twee doelpunten de scheve situatie voor VSV Gent volledig recht. In de toegevoegde tijd scoorden de bezoekers een vierde maal. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ S. Boonaert 1-0, 27’ M. Neirynck 2-0, 32’ A. Rijckaert 2-1, 56’ D. Taelman 2-2, 67’ D. Taelman 2-3 (strafschop), 94’ K. Roeland 2-4.

VC Zwijnaarde 0 - Bottelare 3
Bottelare wint met overdreven cijfers bij VC Zwijnaarde.

In een evenwichtige eerste helft klommen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg dreigde via Mokio en Dahmani. In de tweede helft werd thuisspeler Bèqué (tweemaal geel) uitgesloten. In de slotminuut legde De Paepe met zijn tweede treffer van de namiddag de eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ F. De Paepe 0-1, 26’ B. Heirman 0-2, 90’ F. De Paepe 0-3.

HT Zwijnaarde 2 - Nokere-Kruishoutem B 0
HT Zwijnaarde wint verdiend van Nokere-Kruishoutem B.

HT Zwijnaarde won verdiend van Nokere-Kruishoutem B. De thuisploeg zette haar veldoverwicht in de eerste helft in een verdiende 2-0 voorsprong om. Na de rust verzuimden Vekeman, Claes en Christiaens om een derde thuistreffer te scoren. De bezoekers dreigden via Reveyn en Van Houtte. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ J. Vekeman 1-0, 44’ J. Schollier 2-0.

Schelde 0 - Nazareth-Eke 2
Nazareth-Eke wint topper bij KVV Schelde.

De efficiëntere bezoekers leidden aan de rust met 0-2. De thuisploeg dreigde via Jonas Cattrysse en Eloot. In de tweede helft kwam KVV Schelde via Wauters en Goedgezelschap dicht bij de aansluitingstreffer. Nazareth-Eke verzuimde om via Lauwers en Thierie een derde maal te scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 16’ S. Thierie 0-1, 28’ M. De Clercq 0-2.

Moortsele 2 - Vinkt 1
Moortsele wint moeizaam van Vinkt.

Evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg diep in de tweede helft op een 2-0 voorsprong klom. Moortsele liet enkele goede kansen via Cosijn en Verstraeten op een derde thuistreffer onbenut. Vinkt kwam enkele malen goed opzetten via Verlodt en Baudoncq en lukte nog een late aansluitingstreffer. (jp)
DOELPUNTEN: 28’ A. Van Der Stede 1-0, 78’ H. De Pril 2-0, 82’ B. Ingels 2-1.

De Gentenaar 28.01.22 (jp, ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
FC HEUSDEN - VSV GENT


Nico Smet: “VSV enige ploeg die ons wegspeelde”

FC Heusden hervat de competitie met twee moeilijke thuis­wed­strij­den tegen evenveel titelkandidaten. Zondag komt VSV Gent op bezoek. Een week later is KVV Schel­de te gast in Heusden.
“We staan op de dertiende plaats en hopen zo snel mogelijk uit de gevarenzone weg te raken”, zegt coach Nico Smet. “VSV Gent was in de heenronde de enige ploeg die ons heeft weg­ge­speeld. Wij kregen er geen voet aan de grond en verloren met 3-0. Ieder punt tegen VSV Gent en KVV Schelde is voor ons een bonus. Hopelijk houdt de pech voor ons op. We hebben op en naast het veld al genoeg problemen gehad.”

Speciaal duel voor VSV

Met virtueel vier punten achterstand op leider Melsen begint VSV Gent ambitieus aan voetbaljaar 2022. Coach Peter Van Keymeulen hoopt dan ook dat zijn team geen steken laat vallen op bezoek in Heusden. VSV Gent prijkt op een derde plaats, maar de ambities van de Gentse club reiken duidelijk verder. Het Gentse bestuur zou maar wat graag meestrijden voor de eind­ron­de­plaat­sen en wie weet zelfs de titel.
“Dat was sowieso onze ambitie. Daarom dat we na de 18 op 18 voor Nieuwjaar nu die lijn willen doortrekken. Die lange win­ter­stop kwam voor ons wat ongelegen, want iedereen was pa­raat. Nu hebben enkele jongens ondertussen ook wel last gehad van Covid. Salim Toloba zit momenteel wel in quarantaine, maar hij was sowieso geschorst. Heusden is wel altijd een speciaal duel, heel wat jongens kennen elkaar. Bovendien hebben ze de pun­ten nodig. We zijn op onze hoede.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 20.12.21

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 5 - VC Zwijnaarde 0
Nazareth-Eke maatje te groot voor VC Zwijnaarde.

De thuisploeg was een maatje te groot voor een onherkenbaar VC Zwijnaarde dat aan de rust drie wissels doorvoerde. Nazareth-Eke leidde na de eerste helft met 2-0 en was ook in de tweede helft niet af te stoppen. Lauwers scoorde tweemaal en had een groot aandeel in enkele andere doelpunten. (jp)
DOELPUNTEN: 18’ G. Lauwers 1-0, 43’ S. Thierie 2-0, 72’ G. Lauwers 3-0, 79’ M. Boone 4-0, 83’ L. De Meulenaere 5-0.

Nokere-Kruishoutem B 0 - VSV Gent 4
VSV Gent wint overtuigend bij Nokere-Kruishoutem B.

Verdiende zege voor de bezoekers op basis van hun veldoverwicht en groter aantal kansen. De Gentenaars namen een furieuze start en leiden na negen minuten al met 0-2. Kort na de rust legde Rijckaert met zijn tweede treffer van de avond de 0-4 eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ T. De Mol 0-1, 9’ S. Abdulai Toloba 0-2, 38’ A. Rijckaert 0-3, 57’ A. Rijckaert 0-4.

Gavere-Asper 3 - HT Zwijnaarde 2
Gavere-Asper wint moeizaam van HT Zwijnaarde.

De thuisploeg zette haar veldoverwicht in de eerste helft in een 2-0 voorsprong om. Louis Cremers trapte Gavere-Asper rond het uur op een schijnbaar geruststellende 3-0 voorsprong. HT Zwijnaarde liet de armen niet hangen en kwam via twee doelpunten in de slotfase nog sterk opzetten. (jp)
DOELPUNTEN: 11’ Louis Cremers 1-0, 30’ Jules Cremers 2-0, 67’ Louis Cremers 3-0, 76’ M. Ingels 3-1, 87’ A. Christiaens 3-2.

Smetlede 4 - Heusden 4
Smetlede en Heusden delen punten in spectaculair duel.

De thuisploeg ging furieus van start en leidde na 18 minuten met 3-0. Heusden keerde nog voor de rust tot 3-2 terug. Neirynk voerde Heusden naar een 3-4 voorsprong. Coppens lukte via een strafschop de gelijkmaker voor Smetlede. (jp)
DOELPUNTEN: 12’ O. Bosman 1-0, 14’ I. Bah 2-0, 18’ K. Baeyens 3-0, 23’ M. Neirynck 3-1 (strafschop), 45’ S. De Jaeger 3-2, 50’ en 60’ M. Neirynck 3-3, en 3-4 (strafschop), 65’ J. Coppens 4-4 (strafschop).

Olsene 1 - Windeke 0
Olsene wint degradatieduel tegen Windeke.

Olsene wint degradatieduel tegen Windeke. Matige en evenwichtige match waarin de thuisploeg op het kwartier op voorsprong klom. Olsene kwam via Clément en Meirlaen dicht bij een tweede treffer. Windeke dreigde enkele malen via De Corte en Vandewalle maar kon geen punt uit de brand slepen. (jp)
DOELPUNT: 15’ D. Meirlaen 1-0.

Bottelare 5 - Moortsele 1
Bottelare wint met ruim verschil van Moortsele.

De thuisploeg zette in een evenwichtige eerste helft een 0-1 achterstand in een 2-1 voorsprong om via onder meer een strafschopdoelpunt. Bottelare voerde na de rust het tempo op en scoorde nog driemaal tegen een geslagen Moortsele. (jp)
DOELPUNTEN: 23’ R. Verstraeten 0-1, 31’ F. De Paepe 1-1 (strafschop), 37’ A. Legon 2-1, 53’ J. Revyn 3-1, 57’ F. De Paepe 4-1, 70’ R. Maes 5-1.

Vinkt 1 - Schelde 0
Vinkt klopt verrassend leider Schelde.

Een gedreven thuisploeg bood goed weerwerk aan de leidersploeg. Vinkt dreigde via kansen voor Verlodt en Baudoncq en klom op het uur op voorsprong. Een onmondig Schelde liet via Jonas Cattrysse, Goedgezelschap en Eloot enkele goede kansen onbenut. In de slotfase werd thuisspeler Beke (tweemaal geel) uitgesloten maar zijn ploeg bleef overeind. (jp)
DOELPUNT: 60’ B. Wittouck 1-0.

Melsen 2 - Cercle Melle 1
Melsen wint moeizaam maar verdiend van Cercle Melle.

Melsen wint moeizaam maar verdiend van Cercle Melle. De thuisploeg zette haar licht veldoverwicht in de eerste helft in een 2-0 voorsprong om. De bezoekers kwamen na de rust iets sterker opzetten en scoorden kort na het uur de aansluitingstreffer. Melsen verzuimde om via Claessens en Trossaert een derde maal te scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 23’ L. De Rycke 1-0, 42’ P. Trossaert 2-0, 64’ B. De Neve 2-1.

De Gentenaar 17.12.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
NOKERE KRUISHOUTEM - VSV GENT


Tim De Mol: “Geen steken laten vallen”


Een week na de 0-5 zege bij Smetlede trekt VSV Gent naar Nokere-Kruishoutem.
“We willen vlak voor de winterstop geen dom puntenverlies meer

lijden”, aldus Tim De Mol. “Als we nog voor de prijzen willen strij­den, moeten we een zo foutloos mogelijk parcours afleggen. Nu pas acteren de meeste spelers op hun normale niveau. Dan zie je ook dat we als groep ook beter en beter voor de dag komen. Die tendens merk je bij wel meer ploegen, dit door corona. De wil om te winnen is meer dan ooit aanwezig.”
“We hebben uiteraard nog altijd een achterstand weg te werken. De concurrentie zal niet zomaar de punten weggeven. Daarom mogen wij nu geen steken meer laten vallen.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 13.12.21

3DE PROVINCIALE B


Cercle Melle 1 - KVV Schelde 2
Leider Schelde wint topper bij Cercle Melle.

Boeiende topper waarin de thuisploeg kort voor de rust gevleid op voorsprong klom. De bezoekers lukten op het uur de verdiende gelijkmaker. In het laatste halfuur gingen beide teams voluit voor de winst. De leidersploeg lukte een kwartier voor het einde een tweede en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 38’ M. Desramault 1-0, 60’ S. De Groot 1-1, 75’ M. Goedgezelschap 1-2.

Nazareth-Eke 3 - Windeke 0
Nazareth-Eke won verdiend van Windeke.

Verdiende zege voor de thuisploeg op basis van veldoverwicht en een groter aantal kansen. Een offensief onmondig Windeke kon weinig dreigen. Nazareth-Eke kwam enkele malen dicht bij een vierde treffer maar doelman Vanderstraeten behoedde zijn team voor een ruimere nederlaag. (jp)
DOELPUNTEN: 30’ W. Vandenberghe 1-0, 53’ M. De Clercq 2-0, 90’ S. Thierie 3-0.

Gavere-Asper 1 - Moortsele 1
Gavere-Asper en Moortsele delen de punten.

Evenwichtige wedstrijd waarin de bezoekers kort na het halfuur op voorsprong klommen. De thuisploeg ging na de rust verwoed op zoek naar de gelijkmaker en klom een kwartier voor het einde via een strafschop verdiend op gelijke hoogte. In de slotfase werd de bezoekende doelman De Corte rechtstreeks uitgesloten.(jp)
DOELPUNTEN: 34’ A. Van Den Noortgate 0-1, 75’ A. Bouchaala 1-1 (strafschop).

Olsene 0 - HT Zwijnaarde 2
HT Zwijnaarde wint verdiend bij Olsene.

De bezoekers klommen via een strafschop vroeg op voorsprong en verzuimden enkele goede kansen via Vekeman, Christiaens en Ingels af te maken. Laatstgenoemde scoorde een kwartier voor het einde een tweede en geruststellende treffer voor HT Zwijnaarde tegen een offensief onmondig Olsene. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ J. Vekeman 0-1 (strafschop), 75’ M. Ingels 0-2.

Melsen 3 - VC Zwijnaarde 2
Melsen wint nipt van VC Zwijnaarde.

De thuisploeg scoorde tweemaal en ging verdiend met een 2-0 voorsprong de rust in. VC Zwijnaarde lukte een kwartier voor het einde de aansluitingstreffer. Melsen scoorde in de slotminuut een derde maal waarna de bezoekers in de toegevoegde tijd een tweede treffer lukten. (jp)
DOELPUNTEN: 37’ L. Courteyn 1-0, 40’ N. Walraeve 2-0, 75’ A. De Koker 2-1, 90’ S. De Vroe 3-1, 91’ B. Mouton 3-2.

Bottelare 4 - Heusden 1
Bottelare wint met ruim verschil van Heusden.

De thuisploeg klom kort na de rust op voorsprong. Heusden reageerde met de snelle gelijkmaker. Diep in de tweede helft trapte Heirman de thuisploeg met twee doelpunten op een 3-1 voorsprong. Heusden kon nadien geen vuist meer maken en incasseerde nog een vierde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 52’ F. De Paepe 1-0, 56’ J. De Wilde 1-1, 69’ B. Heirman 2-1, 76’ B. Heirman 3-1, 87’ A. De Stercke 4-1.

Smetlede 0 - VSV Gent 5
VSV Gent wint overtuigend bij Smetlede.

De thuisploeg hield bijna een uur lang goed stand. VSV Gent scoorde rond het uur driemaal in een tijdsspanne van zeven dolle minuten. Smetlede kon in het laatste halfuur geen vuist meer maken en incasseerde nog twee treffers. De Mol scoorde tweemaal voor de Gentenaars. (jp)
DOELPUNTEN: 55’ K. Roeland 0-1, 59’ T. De Mol 0-2, 61’ A. Ryckaert 0-3, 67’ T. De Mol 0-4, 79’ S. Abdulai Toloba 0-5.

Nokere-Kruishoutem B 1 - Vinkt 0
Nokere-Kruishoutem wint nipt van Vinkt.

Nokere-Kruishoutem wint nipt van Vinkt. Matige en evenwichtige partij waarin de thuisploeg kort voor de rust de winnende treffer scoorde. Nokere-Kruishoutem B liet enkele kansen via Reveyn en Van Houtte onbenut. Vinkt stak via Wittouck en Verlodt enkele malen de neus aan het venster maar thuisdoelman Vandenabeele gaf geen krimp. (jp)
DOELPUNT: 41’ D. Van Houtte 1-0.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 09.12.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
SMETLEDE - VSV GENT


Peter Van Keymeulen: “We mogen nu geen steken laten val­len”


Na de ruime 4-0 thuiszege tegen Bottelare wacht er VSV Gent dit weekend een verraderlijke opdracht, op bezoek bij Smetlede.

VSV-coach Peter Van Keymeulen is uiteraard in zijn nopjes met de recente tien op twaalf. Met drie opeenvolgende zeges heeft VSV meer dan ooit het juiste ritme te pakken. “Natuurlijk ben ik te­vre­den. We zijn goed op dreef, nadat we een moeilijke periode heb­ben gekend. De jongste weken scoren we ook op het goede mo­ment.”
“Vertrouwen is volgens mij de sleutel. Bovendien staat ook de con­di­tie van heel wat jongens op punt. De voorbereiding verliep

niet altijd even vlekkeloos. Dan heb je wat geduld nodig. Daar­naast hebben we ook enkele positionele wissels doorgevoerd. Ahmet Gaye is er opnieuw bij. Hij is ontzettend ervaren en nu dus opnieuw beschikbaar. Daardoor kunnen andere jongens op hun favoriete positie uitgespeeld worden. Maar ook Kjell Van­der­hae­ghen benadert stilaan zijn beste niveau. Dat is toch ook ie­mand met enorme kwaliteiten.”
Op de laatste speeldag voor de winterstop staat nog Nokere-Kruis­hou­tem B uit op het programma. “We moeten tegen Smet­le­de en Nokere-Kruishoutem gewoon zes op zes halen. De top twee leek buiten bereik, maar we sluipen steeds dichterbij. Als we echt willen doen voor de prijzen, mogen we geen steken meer laten vallen voor de winterstop.”
“Smetlede staat misschien wat boven zijn niveau gerangschikt, maar de omstandigheden zullen niet ideaal zijn op hun klein, zwaar terrein. Hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind. Met Jelle Coppens treffen we er ook een jongen die vorig sei­zoen nog bij ons aan de slag was. We mogen echt niets laten liggen tegen een ploeg als Smetlede.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 06.12.21

3DE PROVINCIALE B


Windeke 0 - Melsen 5
Melsen won gemakkelijk bij Windeke.

De bezoekers zetten hun overwicht in de eerste helft in een geruststellende 0-4 voorsprong om. Na de rust zakte de amusementswaarde. Claessens legde met zijn tweede treffer van de avond de eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ B. De Meyere 0-1, 4’ L. Courteyn 0-2, 31’ Y. Claessens 0-3,38’ J. Dedeken 0-4, 62’ Y. Claessens 0-5.

VSV Gent 4 - Bottelare 0
VSV Gent wint overtuigend van Bottelare.

De thuisploeg ging furieus van start en leidde na een halfuur al met 3-0. In de tweede helft daalde de amusementswaarde. In de slotfase scoorde Bral zijn tweede treffer van de namiddag voor de Gentenaars tegen een offensief onmondig Bottelare. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ T. Steurbaut 1-0, 12’ S. Bral 2-0, 30’ A. Rijckaert 3-0, 81’ S. Bral 4-0.

VC Zwijnaarde 1 - Cercle Melle 2
Cercle Melle wint gevleid bij VC Zwijnaarde.

Cercle Melle wint gevleid bij VC Zwijnaarde. Attractieve wedstrijd tussen twee offensieve ploegen die beiden enkele goede kansen onbenut lieten. De partij leek op een billijk gelijkspel te zullen eindigen maar de bezoekers lukten in de slotfase de winnende treffer.
(jp) DOELPUNTEN: 17’ M. Desramault 0-1, 69’ A. Ben Khedija 1-1, 86’ N. Dewaele 1-2.

Schelde 2 - Nokere-Kruishoutem B 0
KVV Schelde wint verdiend van Nokere-Kruishoutem B.

Zuinige maar verdiende zege voor de leidersploeg tegen een goed georganiseerde opponent. KVV Schelde dwong voortdurend veldoverwicht af en schiep een handvol goede kansen. Jonas Cattrysse en Goedgezelschap lieten enkele goede kansen op een derde thuistreffer onbenut. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ J. Cattrysse 1-0, 53’ M. Goedgezelschap 2-0.

Heusden 1 - Gavere-Asper 4
Gavere-Asper wint verdiend bij FC Heusden.

De bezoekers zetten hun overwicht in de eerste helft in een verdiende 0-3 voorsprong om. Kort na de herneming telde Van Schoorisse de thuisploeg met zijn tweede treffer de thuisploeg volledig uit. Een teleurstellend Heusden kwam niet verder dan de eerredder kort na het uur. (jp)
DOELPUNTEN: 24’ L. Cremers 0-1, 31’ L. Cremers 0-2, 40’ J. Van Schoorisse 0-3, 49’ J. Van Schoorisse 0-4, 63’ K. Versijpt 1-4.

Moortsele 3 - Olsene 3
Moortsele en Olsene delen de punten.

Een strijdvaardig Olsene klom op een gevleide 0-1 en 1-2 voorsprong. Moortsele scoorde rond het uur tweemaal in evenveel dolle minuten en leek gewonnen spel te hebben. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en lukten in het slotkwartier de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ Y. Van Meenen 0-1, 32’ B. Vanderstraeten 1-1, 55’ D. Meirlaen 1-2, 60’ B. Vanderstraeten 2-2, 61’ R. Verstraeten 3-2, 75’ J. De Donder 3-3.

Vinkt 5 - Smetlede 2
Vinkt wint verdiend van Smetlede.

De thuisploeg was doorlopend de meest dreigende ploeg maar werd kort na de rust op een onverdiende 1-2 achterstand gezet. Vinkt voerde nadien het tempo en zette via de trefkracht van tweemaal De Wever en Verlodt de scheve situatie volledig recht. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ K. Van Wonterghem 1-0, 17’ S. Malfroy 1-1, 46’ O. Bosman 1-2, 57’ B. De Wever 2-2, 73’ B. De Wever 3-2, 80’ J. Verlodt 4-2, 81’ J. Verlodt 5-2.

HT Zwijnaarde 1 - Nazareth-Eke 3
Nazareth-Eke wint verdiend bij HT Zwijnaarde.

Een evenwichtige eerste helft met enkele goede kansen aan beide zijden werd met een billijke 1-1 tussenstand afgesloten. De bezoekers voerden na de rust het tempo op. Aanvoerder Lauwers scoorde tweemaal en bezorgde zijn team een verdiende zege. In de slotfase werd thuisspeler Mullins (tweemaal geel) uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 22’ T. Schobben 0-1, 30’ A. Christiaens 1-1, 55’ G. Lauwers 1-2, 75’ G. Lauwers 1-3.

De Gentenaar 03.12.21 (ssg/jp)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - BOTTELARE


Devi Taelman: “Bottelare wordt een flinke test”


Dankzij een recente zeven op negen heeft VSV Gent weer de aan­slui­shting gevonden met de top drie. Toch is Devi Taelman bij­zon­der op zijn hoede voor de eerstvolgende opdracht.

Met Bottelare treft VSV Gent immers een team-in-vorm dat nog maar net een 9 op 9 liet optekenen. “Als we de punten van Win­de­ke meetellen, staan we op vijf punten van Schelde. Nadat we en­ke­le keren dom puntenverlies leden, halen we nu wel stilaan de punten die we horen te halen. Bottelare wordt weer een flinke test want ze verkeren in topvorm. Het zal kwestie zijn dat ie­der-

een op niveau is want ik ken ook enkele jongens. Ze spelen ook op kunstgras dus ik verwacht me aan een technisch vaardige te­gen­stan­der. Hopelijk blijven we gespaard van coronamiserie voor deze laatste thuiswedstrijd van 2021.”

Esa Bottelare zit in een goede periode

ESA Bottelare is met 20 punten op 24 uit de voorbije 8 duels aan een zeer goede reeks bezig en trekt zondag naar VSV Gent.
“We hadden met 5 punten op 15 geen goede competitiestart”, zegt coach Rony Varewyck (ESA Bottelare). “De puzzelstukjes vie­len nadien in elkaar. We hebben nochtans te kampen met een gro­te blessurelast waardoor ik vaak beroep doe op spelers uit ons tweede team uit vierde provinciale. We komen tegen VSV Gent als underdog aan de aftrap maar gaan ons vel duur ver­ko­pen. We speelden gelijk tegen de top twee SV Melsen en KVV Schelde waardoor we ook nu niet kansloos zijn.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 29.11.21

3DE PROVINCIALE B


Cercle Melle 7 - Windeke 1
Cercle Melle haalde zwaar uit tegen Windeke.

De thuisploeg was een maatje te groot voor een offensief onmondig Windeke en leidde halfweg in de eerste helft al met 3-0. Windeke scoorde op het halfuur. Dewaele maakte in de tweede helft zijn hattrick rond. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ A. Trinconi 1-0, 15’ N. Dewaele 2-0, 25’ A. Trinconi 3-0, 30’ S. De Landtsheer 3-1, 55’ N. Dewaele 4-1, 57’ N. Dewaele 5-1, 65’ M. Desramault 6-1 (str.), 85’ B. De Neve 7-1.

Nazareth-Eke 2 - Moortsele 1
Nazareth-Eke won nipt van Moortsele.

De thuisploeg klom al in de eerste minuut op voorsprong. Nazareth-Eke verdubbelde op het uur de bonus maar Verstraeten lukte de snelle aansluitingstreffer. De thuisploeg werd in het slotkwartier door de uitsluiting van De Cuyper (tweemaal geel) tot tien herleid maar bleef overeind. (jp)
DOELPUNTEN: 1’ G. Lauwers 1-0, 60’ T. Schobben 2-0, 66’ R. Verstraeten 2-1.

Schelde 2 - VC Zwijnaarde 1
Schelde wint moeizaam van VC Zwijnaarde.

De thuisploeg dreigde in de eerste helft via Wauters en Jonas Cattrysse maar de bezoekers klommen via een strafschop op voorsprong. Schelde voerde na de rust de druk op en klom rond het uur op gelijke hoogte. KVV Schelde lukte in de slotminuut de winnende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 27’ B. Mouton 0-1 (strafschop), 65’ J. Wauters 1-1, 90’ J. Cattrysse 2-1.

Bottelare 3 - Vinkt 0
Bottelare wint verdiend van Vinkt.

Verdiende zege voor de thuisploeg op basis van haar veldoverwicht en groter aantal kansen. Maes trapte Bottelare kort voor de rust verdiend op voorsprong. De Paepe vond in de tweede helft tweemaal de weg naar doel tegen een offensief onmondig Vinkt. (jp)
DOELPUNTEN: 38’ R. Maes 1-0, 52’ en 81’ F. De Paepe 2-0 en 3-0.

Melsen 1 - HT Zwijnaarde 2
Eerste nederlaag voor Melsen tegen HT Zwijnaarde.

De thuisploeg liet in de eerste helft enkele kansen via De Mulder en Trossaert onbenut. Een strijdvaardig HT Zwijnaarde klom in de tweede helft via twee doelpunten van Vekeman op een 0-2 voorsprong. Melsen kwam in de slotfase niet verder dan de aansluitingstreffer. Eerste nederlaag voor de leider. (jp)
DOELPUNTEN: 46’ en 76’ J. Vekeman 0-1 en 0-2, 83’ M. Raat 1-2.

Smetlede 0 - Nokere-Kruishoutem B 1
Nokere-Kruishoutem B wint bij Smetlede.

De thuisploeg dreigde via Coppens en Poelaert maar de bezoekende doelman Vandenabeele liet zich niet verrassen. De bezoekers kwamen enkele malen goed opzetten via Van Houtte en De Clercq en scoorde in de slotfase de winnende treffer. Nokere-Kruishoutem eindigde de partij door de uitsluiting van Claeys met tien man. (jp)
DOELPUNT: 89’ L. Herman 0-1.

Gavere-Asper 1 - VSV Gent 4
VSV Gent wint met ruim verschil bij Gavere-Asper.

In een evenwichtige eerste helft klommen de bezoekers in drie dolle minuten in het derde kwartier op een 0-2 voorsprong. De thuisploeg lukte de snelle aansluitingstreffer. Gavere-Asper bood ook na de rust goed weerwerk. VSV Gent toonde zich veel opportunistischer en scoorde nog tweemaal. (jp)
DOELPUNTEN: 35’ T. De Mol 0-1, 37’ S. Bral 0-2, 38’ L. Lefevre 1-2, 72’ T. Steurbaut 1-3, 90’ A. Ryckaert 1-4.

Olsene 1 - Heusden 2
Heusden wint moeizaam bij Olsene.

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong en kwamen via Neirynck en Ekici dicht bij een tweede doelpunt. Een verdienstelijke thuisploeg liet de armen niet hangen en klom kort na het uur op gelijke hoogte. Heusden stopte in de slotfase via een strafschop en de tweede treffer van de namiddag van Neirynck een moeizame zege op zak. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ M. Neirynck 0-1, 65’ J. De Donder 1-1, 84’ M. Neirynck 1-2 (strafschop).

De Gentenaar 26.11.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
GAVERE-ASPER - VSV GENT


Peter Van Keymeulen: “Hoop op nieuwe reeks”


Na de 2-1 thuiszege tegen Olsene werkt VSV Gent een uitduel af op Gavere-Asper.
VSV-coach Peter Van Keymeulen hoopt deze positieve trend te

be­sten­di­gen. “We hopen op een nieuwe mooie reeks. Zonde van die nederlaag tegen Melsen en dat gelijkspel tegen Nazareth-Eke. Helaas missen we nog altijd te veel doelkansen, waardoor je eigenlijk toch nog een moeilijk wedstrijdslot krijgt. Je merkt dat som­mi­ge jongens wat kampen met een vertrouwensdip. Toch zijn we meestal de betere ploeg. Darom moeten we ook gewoon de rust bewaren.”
“Als iedereen opnieuw op niveau speelt, zullen we nog sterker voor de dag komen”, voorspelt Van Keymeulen.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 22.11.21

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 1 - Bottelare 5
Bottelare wint met ruim verschil bij Nokere-Kruishoutem B.

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong maar de thuisploeg reageerde met de snelle gelijkmaker. Bottelare scoorde tweemaal in het vierde kwartier. Nokere-Kruishoutem B incasseerde in de slotfase nog twee doelpunten. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ A. Legon 0-1, 9’ D. Van Houtte 1-1 (str.), 46’ A. Felter 1-2, 58’ F. De Paepe 1-3, 82’ G. De Jonghe 1-4, 89’ A. De Stercke 1-5.

Windeke 0 - VC Zwijnaarde 3
VC Zwijnaarde won overtuigend bij Windeke.

De thuisploeg bood meer dan een half uur goed weerwerk maar incasseerde in het derde kwartier twee doelpunten in drie dolle minuten. Kort na de herneming legde Khedija met zijn tweede treffer van de avond de eindstand vast. Een offensief onmondig Windeke kon nadien geen vuist meer maken.(jp)
DOELPUNTEN: 36’ A. Khedija 0-1, 38’ B. Mouton 0-2, 46’ A. Khedija 0-3.

Smetlede 1 - Schelde 4
KVV Schelde wint topper bij Smetlede.

De bezoekers beloonden hun goede eerste helft met een 0-2 voorsprong via twee treffers van Pieter Cattrysse. Kort na de rust scoorde Schelde een derde treffer. Van Wilder lukte via een strafschop de eerredder voor Smetlede. De thuisploeg eindigde de partij met negen.(jp)
DOELPUNTEN: 9’ en 30’ P. Cattrysse 0-1 en 0-2, 52’ J. Cattrysse 0-3, 60’ L. Van Wilder 1-3 (str.), 80’ M. Goedgezelschap 1-4.

Vinkt 1 - Gavere-Asper 2
Gavere-Asper wint gevleid bij Vinkt.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong. Kort voor de rust klommen de bezoekers op gelijke hoogte. Vinkt dreigde in de tweede helft via Wittouck en Verlodt maar de bezoekende doelman Van Den Berge stond pal. Gavere-Asper schiep kansen via Casieris en Van Schoorisse en lukte via De Ridder de winnende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ J. De Waele 1-0, 42’ J. Van Schoorisse 1-1, 54’ Y. De Ridder 1-2.

VSV Gent 2 - Olsene 1
VSV Gent wint moeizaam van Olsene Sportief.

De thuisploeg schiep in de eerste helft enkele goede kansen via Abdulai en De Mol maar de bezoekers klommen in het derde kwartier gevleid op voorsprong. VSV Gent zette met twee doelpunten de scheve situatie in de tweede helft volledig recht. Moeizame maar verdiende zege voor de Gentenaars. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ T. Clément 0-1, 53’ K. Van Der Haeghen 1-1, 75’ K. Roeland 2-1.

Moortsele 1 - Melsen 1
Moortsele en leider Melsen delen de punten.

De thuisploeg dreigde via De Pril en Teerlinck en klom halfweg in de eerste helft op voorsprong. Melsen reageerde via enkele kansen voor De Mulder en Courteyn maar thuisdoelman De Jonge bleef overeind. In de slotfase sleepte De Vroe een punt voor de leider uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 20’ R. Verstraeten 1-0, 80’ S. De Vroe 1-1.

Heusden 1 - Nazareth-Eke 3
VC Nazareth-Eke wint bij FC Heusden.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong. De bezoekers reageerden furieus en zetten nog voor de rust met drie doelpunten de scheve situatie volledig recht. Banovic en Neirynck werden in de tweede helft door de bezoekende doelman Sercu van een tweede thuistreffer gehouden. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ L. De Jonge 1-0, 40’ S. Thielemans 1-1, 40’ L. De Meulenaere 1-2, 45’ R. Heyse 1-3.

HT Zwijnaarde 4 - Cercle Melle 6
Cercle Melle wint doelpuntenfestival op HT Zwijnaarde.

De bezoekers klommen op een 0-2 voorsprong maar HT Zwijnaarde maakte nog voor rust gelijk. Een ontketend Cercle Melle scoorde na rust vier doelpunten op een rij. Een verbijsterd HT Zwijnaarde lukte in de slotminuut nog een vierde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 28’ M. Desramault 0-1, 32’ P. De Weerdt 0-2, 41’ P. Houbaert 1-2, 45’ J. Vekeman 2-2 (str.), 53’ K. Van Der Heyden 3-2, 60’ M. Desramault 3-3, 70’ B. De Neve 3-4, 79’ J. Van Audenaerde 3-5, 80’ M. Desramault 3-6, 89’ W. Claes 4-6.

De Gentenaar 19.11.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - OLSENE


Alerte Kjell Van Der Haeghen: “Olsene niet on­der­schat­ten”


Na een recente één op zes, is VSV Gent voorlopig weggezakt naar de zesde plaats in de rangschikking. Al heeft het wel nog uit­zicht op de drie punten van Windeke.

Ervaren pion Kjell Van Der Haeghen (36) blijft dan ook heel rus­tig in aanloop naar het duel tegen Olsene. “Normaal staan we wel gewoon op de derde plaats. Als we de drie punten van tegen Windeke niet krijgen, begrijp ik er niets meer van. We mogen Ol­se­ne niet onderschatten, een gewond dier kan gevaarlijk uit de hoek komen. Ze speelden net na hun trainerswissel gelijk. Op pa­pier moeten we de drie punten thuis houden. Vorig jaar haal­den we 15 op 15, dat is wat Melsen dit seizoen beleeft. Bo­ven­dien konden we nog geen enkele keer met hetzelfde elftal spe­len.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 15.11.21

3DE PROVINCIALE B


Gavere-Asper 3 - Nokere-Kruishoutem B 1
Gavere-Asper won van Nokere-Kruishoutem B.

De thuisploeg klom halfweg in de eerste helft op voorsprong maar de bezoekers lukten kort voor de rust de gelijkmaker. Op het uur scoorde Gavere-Asper een tweede maal. Gavere-Asper profiteerde van haar numerieke meerderheid om een derde maal te scoren. (jp)
DOELPUNTEN: 20’ K. Mouissat 1-0, 41’ S. De Ruyck 1-1, 60’ J. Van Schoorisse 2-1, 88’ L. Cremers 3-1.

Melsen 2 - Heusden 0
Melsen won verdiend van Heusden.

De thuisploeg klom op het kwartier op voorsprong en liet via Courteyn en Trossaert enkele kansen op een tweede treffer onbenut. De bezoekers dreigden via Neirynck en Verloo. Kort voor het uur legde Trossaert de eindstand vast. In de slotminuut werd thuisspeler Raat met een tweede gele kaart uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ L. Courteyn 1-0, 56’ P. Trossaert 2-0.

VC Zwijnaarde 3 - HT Zwijnaarde 2
VC Zwijnaarde won derby tegen HT Zwijnaarde.

De eerste helft werd afgesloten met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg. De bezoekers lieten na de rust enkele kansen op de gelijkmaker onbenut. Mouton trapte VC Zwijnaarde met zijn tweede treffer op een 3-1 voorsprong. De aansluitingstreffer van Vekeman kwam te laat. (jp)
DOELPUNTEN: 22’ R. Khalfa 1-0, 36’ B. Mouton 2-0, 45’ A. Christiaens 2-1, 78’ B. Mouton 3-1, 90’ J. Vekeman 3-2.

Schelde 5 - Windeke 0
KVV Schelde won overtuigend van Windeke.

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong via een ongelukkig eigen doelpunt. Schelde verdubbelde haar bonus in het derde kwartier via een strafschopdoelpunt van Smekens. Windeke kon ook in de tweede helft geen vuist maken en incasseerde nog drie doelpunten. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ G. Saelens 1-0 (own.), 36’ S. Smekens 2-0 (str.), 72’ M. Goedgezelschap 3-0, 88’ S. De Groot 4-0, 90’ J. Wauters 5-0.

Bottelare 3 - Smetlede 2
Bottelare won moeizaam van Smetlede.

Bottelare klom op voorsprong maar Smetlede zette de scheve situatie via twee doelpunten van Bosman volledig recht. Legon lukte met zijn tweede treffer de gelijkmaker. Kort voor het uur legde De Paepe de eindstand vast vanop de stip. Bosman werd met een tweede gele kaart nog uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 13’ A. Legon 1-0, 18’ O. Bosman 1-1, 21’ O. Bosman 1-2, 22’ A. Legon 2-2, 56’ F. De Paepe 3-2 (str.).

Olsene 1 - Vinkt 1

Olsene en Vinkt deelden de punten.

De bezoekers klommen tegen een goed georganiseerd Olsene vroeg op voorsprong. Vinkt verzuimde om via Wittouck en Verloo een tweede maal te scoren. De thuisploeg liet het hoofd niet hangen en klom kort voor het uur via Meirlaen op gelijke hoogte. (jp)
DOELPUNTEN: 4’ J. De Waele 0-1, 56’ D. Meirlaen 1-1.

Nazareth-Eke 1 - VSV Gent 1

Nazareth-Eke en VSV Gent deelden de punten.

De bezoekers kwamen op het halfuur op voorsprong via een doelpunt van Rijckaert. Daarna lieten ze enkele goede kansen via De Mol en Roeland op een tweede treffer onbenut. De thuisploeg dreigde via Lauwers, Depauw en Thierie en klom een kwartier voor het einde op gelijke hoogte via De Keukelaere. (jp)
DOELPUNTEN: 30’ A. Rijckaert 0-1, 75’ G. De Keukelaere 1-1.

Cercle Melle 0 - Moortsele 4
Moortsele won met ruim verschil bij Cercle Melle.

De bezoekers pakten kort voor de rust uit met drie dolle minuten waarin ze tweemaal scoorden. De thuisploeg dreigde via Dewaele en Desramault maar kon niet scoren. Kort voor het uur klom Moortsele op een 0-3 voorsprong, waarna Cercle Melle geen vuist meer kon maken. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ Goeminne 0-1, 38’ De Pril 0-2, 56’ Teerlinck 0-3, 89’ Van Der Stede 0-4.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 08.11.21

3DE PROVINCIALE B


VSV Gent 1 - Melsen 2
Melsen wint periodetitel via winst bij VSV Gent.

De thuisploeg ging met een gevleide 1-0 voorsprong de rust in. Melsen kwam in de tweede helft sterk opzetten. Courteyn zette de scheve situatie met twee treffers volledig recht. (jp)
DOELPUNTEN: 24’ S. Abdulai Toloba 1-0, 48’ en 81’ L. Courteyn 1-1 en 1-2.

Nokere-Kruishoutem B 6 - Olsene 4
Nokere-Kruishoutem B wint doelpuntenrijke derby tegen Olsene.

Open en doelpuntenrijke derby waarin de thuisploeg in de eerste helft op een 2-0 en 4-2 voorsprong klom. De bezoekers boden ook na de rust goed weerwerk en kwamen terug tot 4-3 en 5-4. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ L. De Clercq 1-0, 6’ N. Meganck 2-0, 13’ L. Van Vynckt 2-1, 18’ N. Pauwels 2-2, 30’ D. Van Houtte 3-2, 43’ E. De Ruyck 4-2, 48’ Y. Fiers 4-3, 50’ S. De Ruyck 5-3, 65’ L. Van Vynckt 5-4, 68’ L. De Clercq 6-4.

Smetlede 2 - Gavere-Asper 1
Smetlede wint moeizaam van Gavere-Asper.

De thuisploeg klom halfweg in de tweede helft op een verdiende 2-0 voorsprong en kwam via kansen voor Smekens en Van Hauwermeiren dicht bij een derde treffer. De bezoekers lukten in het slotkwartier de aansluitingstreffer waardoor het nog een spannende slotfase werd. (jp)
DOELPUNTEN: 42’ J. Coppens 1-0, 65’ L. Van Wilder 2-0, 76’ K. Casieris 2-1.

Vinkt 2 - Nazareth-Eke 2
Vinkt en Nazareth-Eke delen de punten.

Vinkt en Nazareth-Eke houden elkaar in evenwicht. Evenwichtige partij waarin beide ploegen nog enkele goede kansen onbenut lieten. Nazareth-Eke miste een strafschop. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ B. Ingels 1-0, 25’ M. Le Noir 1-1, 56’ E. Duquet 2-1, 75’ S. Thierie 2-2.

Heusden 3 - Cercle Melle 4
Cercle Melle wint doelpuntenrijke partij bij Heusden.

De bezoekers gingen met een gevleide 1-2 voorsprong de rust in. In het slotkwartier trapte Nevejans met twee doelpunten zijn ploeg op een 1-4 voorsprong. Heusden kwam in de slotfase met twee treffers nog sterk opzetten. (jp)
DOELPUNTEN: 17’ P. De Weerdt 0-1, 25’ N. Dewaele 0-2, 45’ F. Banovic 1-2, 75’ en 84’ M. Nevejans 1-3 en 1-4, 85’ S. De Jaeger 2-4, 90’ M. Neirynck 3-4.

Moortsele 2 - VC Zwijnaarde 2
Moortsele en VC Zwijnaarde delen billijk de punten.

Wedstrijd zonder winnaar. Evenwichtige wedstrijd waarin de bezoekers kort voor het uur op een gevleide 0-2 voorsprong klommen. Moortsele liet de armen niet hangen en sleepte via twee doelpunten in het slotkwartier een verdiend punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 37’ R. Khalfa 0-1, 58’ B. Mouton 0-2, 76’ B. Goeminne 1-2, 83’ A. De Vleeschauwer 2-2.

HT Zwijnaarde 3 - Windeke 0
HT Zwijnaarde wint overtuigend van VV Windeke.

HT Zwijnaarde wint overtuigend van VV Windeke. Verdiende zege voor de thuisploeg die veldoverwicht afdwong en een groter aantal kansen schiep. Vekeman scoorde tweemaal en kwam enkele malen dicht bij een hattrick tegen een offensief onmondig Windeke.
(jp) DOELPUNTEN: 13’ L. Vandaele 1-0, 33’ en 75’ J. Vekeman 2-0 en 3-0.

Bottelare 0 - Schelde 0
Bottelare en Schelde delen de punten.

Scoorloos gelijkspel tussen Bottelere en Schelde. Gesloten wedstrijd tussen twee goed georganiseerde ploegen. Bottelare kwam via Yetismis, De Paepe en Bodur enkele malen goed opzetten maar stuitte op een secure doelman Smetryns. Schelde schiep kansen via Wauters, Pieter en Cattrysse maar ook thuisdoelman Van Der Beken gaf geen krimp. (jp)

De Gentenaar 05.11.21 (jp/ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - MELSEN


Cedric Duquet (VSV Gent) spreekt openlijk ambities uit: “Waar­om niet de titel ambiëren?”


De derby op bezoek bij Cercle Melle werd een makkelijke prooi voor VSV, dat uiteindelijk met 1-4 won.
Cedric Duquet kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de komst van koploper Melsen: “Voor rust was Cercle Melle heel sterk, maar we kwamen toch op voorsprong. Zij kwamen wel op gelijke hoogte. Vervolgens houdt onze doelman Tibo De Boever ons overeind. Uiteindelijk is het Salim Toloba die ons met twee goals de drie punten schenkt.”
“Wij hebben een mooie 13 op 15 neergezet en hebben niets te

ver­lie­zen. Reken maar dat we de drie punten thuis willen hou­den. Vergeet niet dat we dit seizoen de ambitie hebben om te pro­mo­ve­ren. Waarom niet met de titel? Melsen heeft natuurlijk een sterk collectief, maar wij hebben geen schrik van hen.”

Melsen: lot in eigen handen

Melsen telt twee punten meer dan Schelde, maar moet dus wel op bezoek bij het derde gerangschikte VSV. “Het zou mooi zijn om de periodetitel op zak te stoppen”, zegt coach Bart Van Won­ter­ghem. “Het is een fraai vooruitzicht dat we een eerste prijs op zak kunnen stoppen en daarbij ons lot in eigen handen hebben. We staan voor een zeer moeilijke opdracht. VSV Gent is één van de betere ploegen in onze reeks. We kunnen momenteel een goed rapport voorleggen. We verloren nog niet en wonnen ze­ven van onze negen duels. We gaan proberen die ongeslagen reeks door te trekken.”

www.nieuwsblad.be Regio Gent 01.11.21

3DE PROVINCIALE B


VC Zwijnaarde 8 - Heusden 5
VC Zwijnaarde won spektakelstuk tegen Heusden.

De thuisploeg leidde aan de rust met 3-1 via een hattrick van Cornelis. VC Zwijnaarde klom in de tweede helft op een beslissende 6-3 en 8-4 voorsprong. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ P. Cornelis 1-0, 34’ P. Cornelis 2-0, 38’ S. De Jaeger 2-1, 45’ P. Cornelis 3-1, 53’ A. Van Heyste 4-1, 65’ K. Versypt 4-2 76’ P. Cornelis 5-2 77’ M. Neirynck 5-3, 81’ P. Cornelis 6-3, 82’ K. Versypt 6-4, 87’ B. Mouton 7-4, 89’ B. Mouton 8-4, 90’ S. De Jaeger 8-5.

Windeke 3 - Moortsele 4
Moortsele won met tien bij Windeke.

Kort voor de rust klom de thuisploeg op een 2-1 voorsprong en werd Van Den Noortgate (Moortsele) uitgesloten. De bezoekers klommen in de tweede helft met een numerieke minderheid op een 2-4 voorsprong. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ B. Vanderstraeten 0-1, 29’ M. De Corte 1-1, 39’ S. Da Costa Filho 2-1, 58’ B. Goeminne 2-2, 61’ A. De Vleesschouwer 2-3, 68’ J. Quatacker 2-4, 85’ S. De Landtsheer 3-4.

KVV Schelde 5 - HT Zwijnaarde 0
KVV Schelde haalt fors uit tegen HT Zwijnaarde.

De bezoekers konden een halfuur standhouden maar incasseerden in het derde kwartier drie doelpunten. HT Zwijnaarde kon in de tweede helft geen vuist maken. KVV Schelde vond in de slotfase nog tweemaal de weg naar doel. (jp)
DOELPUNTEN: 31’ J. Cattrysse 1-0, 33’ M. Goedgezelschap 2-0, 43’ S. De Groot 3-0, 87’ M. Van De Sijpe 4-0, 90’ J. Wauters 5-0.

Gavere-Asper 0 - Bottelare 1

Bottelare won nipt bij Gavere-Asper.

Evenwichtige partij waarin de bezoekers kort na het kwartier op voorsprong klommen. De thuisploeg schiep enkele kansen via Van Schoorisse en Casieris maar overhaasting en een secure doelman Van Der Beken stonden de gelijkmaker in de weg. Bottelare dreigde via Yetismis en De Paepe. (jp)
DOELPUNT: 19’ F. De Paepe 0-1.

Melsen 2 - Vinkt 0
Leider Melsen won verdiend van Vinkt.

De thuisploeg dwong veldoverwicht af en schiep de beste kansen maar kon pas in het vijfde kwartier op voorsprong klimmen. Courteyn en De Mulder liet enkele goede kansen op een tweede treffer onbenut. In de slotfase lukte Melsen een tweede en beslissend doelpunt. De strijd om de eerste periodetitel is nog niet beslist. (jp)
DOELPUNTEN: 69’ Y. Claessens 1-0, 88’ L. De Rycke 2-0.

Nazareth-Eke 5 - Nokere-Kruishoutem B 0
Nazareth-Eke haalde fors uit tegen Nokere-Kruishoutem B.

De thuisploeg was in de eerste helft een maatje te groot voor de rode lantaarn die aan de rust tegen een 4-0 achterstand aankeek. Thielemans scoorde tweemaal. Nokere-Kruishoutem kon ook in de tweede helft geen vuist maken. De Clercq legde nog voor het uur de eindstand vast. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ S. Thielemans 1-0, S. Thielemans 2-0, G. Lauwers 3-0, 44’ D. Depauw 4-0, 57’ M. De Clercq 5-0.

Olsene 1 - Smetlede 2
Smetlede wint moeizaam bij Olsene.

De thuisploeg bood goed weerwerk aan Smetlede dat kort na het kwartier op voorsprong klom. Van Hauwermeiren en Coppens verzuimden om de bonus te verdubbelen. Olsene liet de armen niet hangen en klom kort na de rust op gelijke hoogte. Smetlede moest alle zeilen bijzetten om in de slotfase een tweede en winnende treffer te maken. (jp)
DOELPUNTEN: 18’ L. Van Wilder 0-1, 52’ V. Stefanoski 1-1, 77’ K. Smekens 1-2.

Cercle Melle 1 - VSV Gent 4
VSV Gent won met ruim verschil bij Cercle Melle.

Een evenwichtige eerste helft werd met een billijke 1-1 tussenstand afgesloten. Abdulai Toloba ontbond na de rust zijn duivels. Hij voerde de bezoekers met twee doelpunten naar een 1-3 voorsprong. Cercle Melle kon geen vuist meer maken en incasseerde in de slotfase nog een vierde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ A. Rijckaert 0-1, 25’ Q. Quipor 1-1, 51’ S. Toloba 1-2, 70’ S. Toloba 1-3, 80’ E. Haerens 1-4.

De Gentenaar 29.10.21 (jp/ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
CERCLE MELLE - VSV GENT


Jan Dewaele: “Vijf punten meer, het had gekund”


Cercle Melle staat met 14 punten op de vierde plaats en krijgt zon­dag (nvdr: zaterdagavond) het bezoek van VSV Gent, dat één punt minder telt.
“Ik ben tevreden, hoewel er nog iets meer heeft ingezeten”, zegt voorzitter Jan Dewaele van Cercle Melle. “We verloren slechts tweemaal in acht matchen. We trokken bij Smetlede met 4-3 aan het kortste eind, nadat we een 0-2 voorsprong uit handen gaven. We leidden in de slotfase bij Gavere-Asper met 2-4, maar dien­den ons met een 4-4 gelijkspel tevreden te stellen.”
“We hadden 5 punten meer kunnen hebben. We hebben veel ge­bles­seer­den, maar kunnen dit voorlopig gelukkig wel nog

goed opvangen”, zo stelt preses Jan Dewaele met een al bij al tevreden gevoel vast.

VSV er weer bovenop

Na een klinkende 3-0-zege tegen VC Zwijnaarde wil VSV de lijn doortrekken. “We hebben wat pech gekend in die eerste weken van het seizoen”, aldus Peter Van Keymeulen. “Hierdoor leden we soms onverdiend puntenverlies. Nu zitten we evenwel in een veel betere flow. Je merkt dat iedereen naar zijn beste vorm toegroeit. Helaas hebben we nog wel wat jongens die sukkelen met blessures.”
“Tegen Cercle Melle wordt het voor ons niet makkelijk. Ze teren als team duidelijk op inzet, drive en enthousiasme, maar hebben voorin ook jongens die echt wel het verschil maken. Wij geven ons niet te snel gewonnen en willen maar wat graag een nieuw succes boeken”, zo besluit Peter Van Keymeulen.

De Gentenaar 25.10.21

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 2
Melsen 3

De bezoekers zetten in de eerste helft een 1-0 achterstand in een 1-2 voorsprong om. Melsen zette haar overwicht in de tweede helft in een derde treffer om. De late aansluitingstreffer van Nokere-Kruishoutem vormde de aanleiding voor een spannende slotfase. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ L. Herman 1-0, 33’ en 40’ S. De Vroe 1-1 en 1-2, 78’ M. Raat 1-3, 82’ D. Van Houtte 2-3.

Moortsele 1
HT Zwijnaarde 1

In een evenwichtige wedstrijd klommen de bezoekers rond het kwartier op voorsprong. De thuisploeg kwam via De Pril en Verstraeten dicht bij de gelijkmaker. HT Zwijnaarde dreigde via kansen voor Goemans en Christiaens. Moortsele sleepte in de toegevoegde tijd een verdiend punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 17’ W. Claes 0-1, 95’ R. Goedertier 1-1.

Smetlede 2
Nazareth-Eke 2

De thuisploeg nam een furieuze start en leidde na twintig minuten met 2-0. De bezoekers lukten kort voor de rust de verdiende aansluitingstreffer. In de tweede helft lieten beide teams enkele goede kansen onbenut. Nazareth-Eke sleepte in de slotfase een punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 8’ J. Coppens 1-0, 20’ J. Moerenhout 2-0, 39’ D. Depauw 2-1, 81’ S. Thierie 2-2.

VSV Gent 3
VC Zwijnaarde 0

VSV Gent wint verdiend van VC Zwijnaarde. De thuisploeg zette haar veldoverwicht in de eerste helft in een verdiende 2-0 voorsprong om. Kort na de rust legde Taelman met zijn tweede treffer van de namiddag de eindstand vast. De bezoekers kwamen via Mokio en Van Herzeele dicht bij de eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 29’ S. Toloba 1-0, 35’ en 49’ D. Taelman 2-0 en 3-0.

Gavere-Asper 0
KVV Schelde 4

De bezoekers waren een maatje te groot voor een verdienstelijke thuisploeg die weinig kon dreigen. KVV Schelde leidde aan de rust met 0-2 en kwam in de tweede helft niet meer in de problemen. Vier verschillende spelers vonden de weg naar doel. (jp)
DOELPUNTEN: 12’ J. Cattrysse 0-1, 33’ T. Cobbaert 0-2, 58’ M. Goedgezelschap 0-3, 84’ B. Eloot 0-4.

Vinkt 1
Cercle Melle 2

Cercle Melle wint gevleid bij Vinkt. Evenwichtige wedstrijd waarin de thuisploeg minstens evenveel goede kansen als Cercle Melle schiep. Overhaasting en een goede bezoekende doelman hielden Vinkt van de verdiende gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 22’ Q. Quipor 0-1, 50’ T. Baudoncq 1-1, 75’ Q. Quipor 1-2.

Heusden 5
Windeke 2

De bezoekers klommen op voorsprong nadat thuisspeler Verloo werd uitgesloten. Heusden stelde nog gelijk voor rust. De thuisploeg pakte met een wervelende tweede helft uit en behaalde een verrassend ruime zege. (jp)
DOELPUNTEN: 12’ J. Lammens 1-0, 22’ M. De Corte 1-1, 36’ J. Steurbaut 1-2 (strafschop), 38’ S. De Jaeger 2-2, 67’ en 75’ M. Neirynck 3-2 en 4-2, 82’ B. De Tremerie 5-2.

Bottelare 4
Olsene 1

Bottelare wint van Olsene na goede tweede helft. De bezoekers konden gedurende één helft standhouden en bereikten de rust met een 1-1 tussenstand. Bottelare voerde na de rust het tempo op en stopte een verdiende zege op zak. De Paepe was goed voor een hattrick waaronder een strafschop. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ J. Revyn 1-0, 17’ T. Clément 1-1 (strafschop), 47’, 67’ en 88’ F. De Paepe 2-1 (strafschop), 3-1 en 4-1.

www.nieuwsblad.be Regio Gent 21.10.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - VC ZWIJNAARDE


Kevin Roeland: “Er was geen sprake van racisme”


Zondagmiddag treffen twee Gentse teams elkaar. VSV Gent ont­vangt dan immers VC Zwijnaarde, dat voorlopig met acht punten uit zeven matchen duidelijk onder de verwachtingen blijft.
Vorig weekend werd het duel van VSV op bezoek bij Windeke in het slotkwartier stopgezet bij een 2-5 voorsprong voor het Gent­se team van Kevin Roeland. “Kort en bondig: ik vind het enorm kin­der­ach­tig hoe Windeke zich opstelt. Salim werd zwaar aan­ge­pakt en dan beweren ze dat er iemand van ons racistische uit­spra­ken zou gedaan hebben, maar dat slaat nergens op.”
“Een derby tegen VC is altijd bijzonder, maar ik acht ons allebei niet kansloos. Hun resultaten zijn voorlopig niet formidabel, maar

in zo’n rechtstreeks duel is niets onmogelijk. Op mijn leeftijd van 36 jaar lig je echt niet meer wakker van statistieken, maar ik pro­beer belangrijk te zijn voor het team en waar mogelijk te ge­nie­ten van het spelletje.”

Zwijnaarde zonder Samba Ly


Voor VC-coach Dirk Dupré leverde de voorbije weken heel wat ont­goo­che­lin­gen op. Vorig weekend bleek Vinkt met 1-4 duidelijk te sterk. “Met 8 op 21 staan we momenteel elfde. Maar in een der­by is de rangschikking niet van tel. Bovendien heb ik vijf jaar ge­werkt bij VSV, ik ken er dus iedereen. We zullen top moeten zijn om iets te rapen. Ik put wel vertrouwen uit onze laatste match. Daar hebben we een goede prestatie afgeleverd. Enkel de doelpunten ontbraken, hoewel we wel zeker tien mo­ge­lijk­he­den creëerden. We hadden 75 procent balbezit. Samba Ly wordt hard gemist, hij scheurde zijn achillespees. Geen sinecure om een vervanger te vinden.”

De Gentenaar 18.10.21

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 1
Bottelare 2

Evenwichtige wedstrijd met enkele goede kansen aan beide zijden. De thuisploeg klom kort na de rust op voorsprong nadat Thierie en Declercq dicht bij een tweede thuistreffer waren gekomen. De bezoekers gaven zich niet gewonnen en zetten in het laatste halfuur de scheve situatie nog volledig recht. (jp)
DOELPUNTEN: 55’ S. Thielemans 1-0, 67’ O. Yetismis 1-1, 87’ A. Legon 1-2.

Windeke
VSV Gent
Stopgezet

De bezoekers zetten hun licht veldoverwicht in de eerste helft in een 1-3 voorsprong om. De thuisploeg bood ook na de rust goed weerwerk maar werd diep in de tweede helft op een beslissende 2-5 achterstand gezet. De scheidsrechter moest na 75 minuten de wedstrijd noodgedwongen staken. (jp)

Cercle Melle 3
Nokere-Kruishoutem B 1

Op slag van rust klom de thuisploeg op voorsprong en werd Nokere-Kruishoutem B door de uitsluiting van Depypere (tweemaal geel) tot tien herleid. De bezoekers kwamen met hun numerieke minderheid tot 2-1 terug maar incasseerden in de slotfase een derde en beslissende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 45’ M. Desramault 1-0, 47’ Q. Quipor 2-0, 63’ K. De Wulf 2-1, 86’ J. Van Audenaerde 3-1.

Melsen 3
Smetlede 2

Op het kwartier klommen de bezoekers op voorsprong. Melsen stroopte nadien de mouwen op en zette de scheve situatie volledig recht. De Rycke had met twee doelpunten een groot aandeel in de 3-1 voorsprong. In de slotfase scoorde Smetlede nog de aansluitingstreffer. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ J. Coppens 0-1 (strafschop), 31’ en 49’ L. De Rycke 1-1 en 2-1, 55’ S. De Vroe 3-1, 90’ J. Coppens 3-2.

Olsene 1
Gavere-Asper 3

Verdiende zege voor de bezoekers op basis van een groter veldoverwicht en meer doelkansen. Gavere-Asper klom halfweg in de tweede helft op een geruststellende 0-3 voorsprong. Olsene lukte in de slotfase de verdiende eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 18’ J. Godefroidt 0-1, 23’ A. Bouchaala 0-2, 71’ J. Van Schoorisse 0-3, 82’ T. Clément 1-3.

VC Zwijnaarde 1
Vinkt 4

Verdiende zege voor een collectief sterk Vinkt. Verlodt was een gesel voor de thuisdefensie. Hij trapte de bezoekers in de eerste helft op een 0-2 voorsprong en scoorde na de rust nog tweemaal. Een offensief onmondig VC Zwijnaarde lukte rond via een strafschop de eerredder. (jp)
DOELPUNTEN: 16’, 44’ en 46’ J. Verlodt 0-1, 0-2 en 0-3, 64’ P. Cornelis 1-3 (strafschop), 90’ J. Verlodt 1-4.

HT Zwijnaarde 3
Heusden 3

De thuisploeg zette haar overwicht in de eerste helft in een 2-0 voorspong om en scoorde kort na rust een derde maal. Heusden zette een spectaculaire achtervolging in en kwam terug. Thuisdoelman De Letter en Ekici (Heusden) werden uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 5’ P. Houbaert 1-0, 26’ J. Vekeman 2-0, 53’ R. Kuppens 3-0, 56’ M. Ekici 3-1, 69’ M. Neirynck 3-2, 72’ G. Verloo 3-3.

Schelde 1
Moortsele 1

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong en liet via Cattrysse, Wouters en Moyou enkele goede kansen op een tweede treffer onbenut. Op het uur werd thuisspeler Smekens met een tweede gele kaart uitgesloten. Moortsele kwam nadien met een numerieke meerderheid iets sterker opzetten en lukte in de slotfase de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ J. Cattrysse 1-0, 85’ R. Verstraeten 1-1.

De Gentenaar 11.10.21

3DE PROVINCIALE B


Nokere-Kruishoutem B 1
VC Zwijnaarde 1

De bezoekers zetten hun licht veldoverwicht in de eerste helft in een kleine voorsprong om. Cornelis en Van Herzeele kwamen dicht bij een tweede treffer. Nokere-Kruishoutem bleef in haar kansen geloven en dreigde via Dhaenens en Revyn. Vandeputte lukte een kwartier voor het einde de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 23’ J. Berwouts 0-1, 75’ S. Vandeputte 1-1.

Vinkt 2
Windeke 1

De thuisploeg domineerde in de eerste helft maar werd kort na de rust op achterstand gezet. Verlodt lukte nog voor het uur de verdiende gelijkmaker. Op het moment dat iedereen zich met een puntendeling begon te verzoenen besliste Verlodt met zijn tweede treffer van de namiddag over winst en verlies. (jp)
DOELPUNTEN: 47’ S. Da Costa Filho 0-1, 55’ J. Verlodt 1-1, 90’ J. Verlodt 2-1.

Smetlede 4
Cercle Melle 3

De bezoekers leidden aan de rust gevleid met 0-2. De thuisploeg zette in het vijfde kwartier met drie doelpunten de scheve situatie volledig recht. In de slotfase trok de thuisploeg via een treffer van De Bruecker de winst naar zich toe. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ A. Trinconi 0-1, 16’ O. Sarr 0-2, 63’ J. Coppens 1-2, 64’ R. Van Hauwermeiren 2-2, 75’ K. Smekens 3-2, 81’ A. Trinconi 3-3, 86’ D. De Bruecker 4-3.

Gavere-Asper 3
Nazareth-Eke 6

De schotvaardige bezoekers waren in de tweede helft een maatje te groot voor Gavere-Asper. De Clercq en Lauwers voerden hun ploeg naar een 1-6 voorsprong. Casieris kon met twee thuistreffers de pil vergulden. (jp)
DOELPUNTEN: 10’ T. Sercu 1-0, 45’ S. De Cuyper 1-1, 50’ G. Lauwers 1-2, 60’ S. Thielemans 1-3, 65’ en 67’ M. De Clercq 1-4 en 1-5, 81’ G. Lauwers 1-6, 85’ en 90’ K. Casieris 2-6 en 3-6.

Olsene 0
Schelde 2

Schelde wint verdiend bij Olsene Sportief. Verdiende zege voor de bezoekers tegen een offensief onmondig Olsene Sportief. Moyou en Jonas Catrysse lieten nog enkele goede kansen op een ruimere overwinning onbenut. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ A. Moyou 0-1, 65’ J. Cattrysse 0-2.

Heusden 3
Moortsele 3

De bezoekers zetten hun licht overwicht in een 0-2 voorsprong om. Heusden lukte na de rust de gelijkmaker maar Moortsele klom nog voor het uur op een 1-3 voorsprong. De thuisploeg reageerde furieus en sleepte een verdiend punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 27’ S. Teerlinck 0-1, 43’ J. Cosijn 0-2, 54’ F. Banovic 1-2, 57’ R. Verstraeten 1-3, 60’ G. Verloo 2-3, 74’ D. Lauwers 3-3.

VSV Gent 1
HT Zwijnaarde 1

Boeiende topper met enkele goede kansen aan beide zijden. Kort na de rust trapte Vekeman de bezoekers op voorsprong. Op het uur werd thuisspeler Gaye rechtstreeks uitgesloten. HT Zwijnaarde leek gewonnen spel te hebben maar VSV sleepte met een numerieke minderheid een verdiend punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 48’ J. Vekeman 0-1, 71’ T. Steurbaut 1-1.

Bottelare 3
Melsen 3

In een open en boeiende derby leidde de thuisploeg gevleid aan de rust met 2-1. De bezoekers kwamen furieus uit de kleedkamer en zetten de scheve situatie in de tweede helft volledig recht. Melsen leek gewonnen spel te hebben maar in de slotfase sleepte Bottelare een punt uit de brand (jp)
DOELPUNTEN: 3’ M. Raat 0-1, 21’ A. De Stercke 1-1, 29’ A. De Stercke 2-1, 55’ L. Courteyn 2-2, 83’ L. De Rycke 2-3, 85’ F. De Paepe 3-3.

De Gentenaar 08.10.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - HT ZWIJNAARDE


Cedric Duquet: “Ik grijp elke kans die ik krijg”


Zondagmiddag staan met VSV Gent en HT Zwijnaarde twee teams lijnrecht tegenover elkaar die de voorbije weken prima op dreef zijn.
Toch overheerst bij beide teams het respect voor de te­gen­stan­der: “HT Zwijnaarde is een sterk team maar het is aan ons om voor eigen publiek te tonen dat we hen aan kunnen”, toont Ce­dric Duquet echter dat het zelfvertrouwen ook goed zit.
Cedric Duquet voelt zich na twee jaar blessureleed eindelijk weer volwaardig voetballer.”
“De goesting is super groot en ik grijp elke kans die ik krijg”, al­dus Duquet. “Ik heb natuurlijk nog wel wat tijd nodig want het duurt toch wel even om terug op mijn beste niveau te spelen.

Daar­voor is het ook wel fijn dat ik ook al tweemaal scoorde. HT Zwijnaarde is een sterk team maar het is aan ons om thuis te tonen dat we hen aan kunnen. Dit blijft ook gewoon een leuke derby en een fijn weerzien met enkele ex-VSV-spelers.”

Titelkandidaat HT Zwijnaarde

Met twaalf op vijftien haalt HT Zwijnaarde momenteel een bij­zon­der fraai gemiddelde. Anton Christiaens (34) wil ook na het be­zoek bij VSV leider Melsen onder druk blijven zetten.
“Het wordt weer een belangrijke match met twee ploegen die goed zijn gestart. Je mag ons gerust allebei titelkandidaat noe­men. De winnaar zal hier zeker een mentale boost aan o­ver­hou­den. We zouden ook graag die eerste periode winnen, dat zou ook al wat de druk doen zakken. Na die nederlaag tegen Smet­le­de hebben we ons goed hersteld en ikzelf ben er sinds vorige week ook weer bij na een reis van twee maanden in Georgië. Ik heb even stil kunnen staan bij alles en voel me nu klaar om er op­nieuw vol energie in te vliegen.”

De Gentenaar 04.10.21

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 3
Olsene 1

De thuisploeg nam een furieuze start en klom nog binnen het eerste kwartier op een beslissende 3-0 voorsprong. Olsene lukte kort na de rust de eerredder. De bezoekende Bogaert doelman hield Lauwers, Le Noir en Depauw van een vierde thuistreffer. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ L. De Meulenaere 1-0, 9’ G. Lauwers 2-0, 14’ D. Depauw 3-0, 46’ T. Clement 3-1.

Windeke 2
Nokere-Kruishoutem B 1

De bezoekers trokken met een gevleide 0-1 voorsprong de rust in. In de tweede helft zette De Meyer met twee doelpunten de scheve situatie voor de thuisploeg volledig recht. Een kwartier voor het einde werd Maarten De Clercq (Nokere-Kruishoutem B) rechtstreeks uitgesloten. (jp)
DOELPUNTEN: 39’ D. Van Houtte 0-1, 58’ J. De Meyer 1-1, 70’ J. De Meyer 2-1.

Cercle Melle 2
Bottelare 1

Moeizame zege voor de thuisploeg die een 0-1 achterstand in een 2-1 zege kon ombuigen. Cercle Melle liet enkele goede kansen via Trinconi, De Neve en Desramault onbenut. ESA Bottelare kwam enkele malen goed opzetten via Bodur en Yetismis (jp)
DOELPUNTEN: 32’ Q. Wartel 0-1, 35’ M. Desramault 1-1, 75’ G. Anrys 2-1.

Melsen 1
Gavere-Asper 0

Fel betwiste derby met zeven gele kaarten. De thuisploeg schiep via Courteyn, De Mulder en Treossaert de beste kansen. De bezoekers dreigden via Casieris en Van Schoorisse. Een kwartier voor het einde bezorgde Walraeve de thuisploeg een verdiende en fel bevochten zege. (jp)
DOELPUNT: 72’ N Walraeve 1-0.

Schelde 1
Heusden 1

De thuisploeg domineerde het eerste uur en liet enkele goede kansen op een tweede treffer via Moyou, Eloot en Cattrysse onbenut. Eén minuut na de 1-0 werd thuisspeler Blaaspijp (tweemaal geel) uitgesloten. Heusden sleepte met een numerieke meerderheid nog een punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 67’ T. Cobbaert 1-0, 69’ F. Banovic 1-1.

HT Zwijnaarde 5
Vinkt 3

Boeiende wedstrijd waarin de thuisploeg bijna voortdurend op voorsprong stond. De bezoekers gingen in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker maar Goemans bezorgde HT Zwijnaarde een geruststellende treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 17’ P. Houbaert 1-0, 30’ J. Vekeman 2-0, 31’ J. Verlodt 2-1, 63’ R. Kuppens 3-1, 72’ J. Verlodt 3-2, 75’ M. Geernaert 4-2 (owngoal), 80’ L. Desmet 4-3, 86’ A. Goemans 5-3.

VC Zwijnaarde 0
Smetlede 1

In een evenwichtige wedstrijd besliste een doelpunt van Smekens in het derde kwartier over winst en verlies. De thuisploeg dreigde via Mokio en Cornelis maar botste op een goede doelman De Moye. De bezoekers kwamen via Bah en Wille nog dicht bij een tweede treffer. (jp)
DOELPUNT: 36’ K. Smekens 0-1.

Moortsele 1
VSV Gent 7

De bezoekers zetten hun veldoverwicht in de eerste helft in een 0-3 voorsprong om. Een onherkenbaar Moortsele milderde kort voor het uur maar niks meer. De Gentenaars toonden zich zeer efficiënt in de waarheidszone en troffen nog viermaal raak. (jp)
DOELPUNTEN: 15’ S. Bral 0-1, 37’ T. De Mol 0-2, 45’ A. Rijckaert 0-3, 49’ B. Goeminne 1-3, 57’ A. Rijckaert 1-4, 67’ C. Duquet 1-5, 75’ G. De Vleeschouwer 1-6, 89’ A. Rijckaert 1-7.

De Gentenaar 01.10.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
MOORTSELE - VSV GENT


Kjell Van der Haeghen: “Zege schept moed”


Na de 3-0 zege tegen Heusden wacht er VSV Gent een duel bij Moort­se­le, dat met zeven op twaalf net iets beter doet dan het team van Kjell Van der Haeghen.

“Ik denk dat zij niet zomaar zeven punten tellen, allicht een zwa­re tegenstander dus. Met Oosterzele heb ik er ook nog tegen ge­speeld. Hun coach is er al lang aan de slag.”
“Ik heb wel een goed gevoel bij onze groep. Na een moeizame voor­be­rei­ding konden we gelukkig snel een overwinning boeken. Twee ongelukkige nederlagen later hebben we weer kunnen aan­kno­pen met een zege, dat schept moed.” Devi Taelman viel uit met een spierblessure. Stijn Steenkiste herstelt nog van een spier­scheur. Thomas Ceasar keert terug bij de wedstrijdselectie.

De Gentenaar 27.09.21

3DE PROVINCIALE B


Geen korte matchverslagen in de krant op maandag 27 september, besparingen?

De Gentenaar 24.09.21 (ssg, jp)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - FC HEUSDEN


Peter Van Keymeulen (VSV Gent): “Komend weekend tegen Heus­den is het van moeten”


VSV Gent leed vorig weekend een 2-0 nederlaag op bezoek bij Schelde. Nu wacht het team van coach Peter Van Keymeulen een thuiswedstrijd tegen de buren van Heusden.
“Die nederlaag bij Schelde kwam er nadat we heel slecht be­gon­nen aan de match”, zucht Peter Van Keymeulen. “Na tien mi­nu­ten stonden we warempel al 2-0 achter, na twee weggeefgoals. Na de pauze waren we heel goed en creëerden we vier open doel­kan­sen, maar scoren lukte ons niet. Komend weekend is het voor ons van moeten. We moeten tegen Heusden en een week

later tegen Moortsele gewoon een zes op zes boeken. De nul op zes tegen Vinkt en Schelde moeten we nu zo snel mogelijk pro­be­ren uit te wissen. Gelukkig kunnen we Van Steenkiste en Van­der­hae­ghen dit weekend na hun schorsing opnieuw re­cu­pe­re­ren.”

Opgelucht Heusden

Heusden slaakte een diepe zucht van opluchting na de zege te­gen Vinkt. “Dik verdiend”, meent coach Nico Smet. “We schoten ons­zelf in de voet door twee doelpunten op evenveel hoek­schop­pen te incasseren. We sloofden de mouwen op na die 0-2 achterstand en zetten de scheve situatie nog volledig recht. We had­den twee punten meer moeten hebben. We kwamen bij No­ke­re-Kruishoutem B niet verder dan een 2-2 gelijkspel.”
“We lieten er enkele goede kansen onbenut en incasseerden in de toegevoegde tijd de gelijkmaker.”

De Gentenaar 20.09.21

3DE PROVINCIALE B


Windeke 2
Bottelare 3

De bezoekers zetten hun goede eerste helft in een 0-3 voorsprong om. Windeke kwam furieus uit de kleedkamer en kwam via twee doelpunten van Vandewalle snel tot 2-3 terug. Doelman Van Der Beken (Bottelare) behoedde zijn ploeg voor puntenverlies. (jp)
DOELPUNTEN: 14’ O. Yetismis 0-1, 39’ F. De Paepe 0-2, 41’ B. Heirman 0-3, 51’ K. Vandewalle 1-3, 53’ K. Vandewalle 2-3.

Cercle Melle 9
Olsene 0

De bezoekers konden de schade in de eerste helft nog beperken tot een 2-0 achterstand. Cercle Melle schakelde na de rust een versnelling hoger en vond nog zeven maal de weg naar het doel. (jp)
DOELPUNTEN: 32’ A. Trinconi 1-0, 36’ B. De Neve 2-0, 48’ M. Desramault 3-0, 60’ P. De Weerdt 4-0, 69’ O. Sarr 5-0, 75’ G. Anrys 6-0, N. Dewaele 7-0, 81’ P; De Weerdt 8-0, 90’ A. Coucke 9-0.

KVV Schelde 2
VSV Gent 0

De thuisploeg nam een furieuze start en leidde na zeven minuten al met 2-0. De bezoekers kwamen via Duquet en Roeland dicht bij de aansluitingstreffer. KVV Schelde kwam via Wauters en Cattrysse dicht bij een derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 2’ M. Van De Sijpe 1-0, 7’ S. De Groot 2-0.

VC Zwijnaarde 1
Gavere-Asper 0

De thuisploeg schiep enkele goede kansen via Mokio, Mouton en Cornelis maar miste precisie in de waarheidszone en botste op een secure doelman Van Den Berge. Gavere-Asper dreigde via Cremers en Casieris. Mouton besliste een kwartier voor tijd over winst en verlies. (jp)
DOELPUNT: 75’ B. Mouton 1-0.

HT Zwijnaarde 0
Smetlede 1

De thuisploeg dreigde via Vekeman, Ingels en Goemans maar botste op een secure doelman De Moye. De bezoekers kwamen enkele malen goed opzetten via Wille, Coppens en Bah. Laatstgenoemde besliste in de slotfase over winst en verlies. (jp)
DOELPUNT: 88’ I. Bah 0-1.

Heusden 3
Vinkt 2

De bezoekers namen een furieuze start en leidden halfweg in de eerste helft met 0-2. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en zette de scheve situatie nog onverhoopt volledig recht. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ en 20’ T. Baudoncq 0-1 en 0-2, 26’ S. De Jaeger 1-2, 38’ M. Neirynck 2-2, 49’ M. Rupus 3-2.

Moortsele 2
Nokere-Kruishoutem B 0

Verdiende zege voor Moortsele tegen een offensief onmondige opponent. De bezoekende doelman Anckaert hield Dhondt en Verstraeten van een derde thuistreffer. Nokere-Kruishoutem B stak via Maarten De Clercq en Claeys enkele malen de neus aan het venster. (jp)
DOELPUNTEN: 37’ G. Wijnen 1-0, 60’ K. Brantegem 2-0.

Melsen 3
Nazareth-Eke 1

De bezoekers boden goed weerwerk maar de thuisploeg had meer balbezit en schiep de betere kansen. Courteyn scoorde tweemaal voor Melsen en kwam dicht bij derde treffer. (jp)
DOELPUNTEN: 27’ L. De Rycke 1-0, 34’ L. Courteyn 2-0, 58’ M. Nimmegeers 2-1, 84’ L. Courteyn 3-1.

De Gentenaar 13.09.21

3DE PROVINCIALE B


Nazareth-Eke 1
Cercle Melle 1

Nazareth-Eke en Cercle Melle delen de punten. Evenwichtige partij die op een billijk gelijkspel eindigde. De eindstand stond al na een halfuur op het bord. De doelmannen Tom Sercu (VC Nazareth-Eke) en Robin Bradt (KV Cercle Melle) behoedden hun ploeg voor een nederlaag. (jp)
DOELPUNTEN: 21’ O. Sarr 0-1, 29’ M. Boone 1-1.

Nokere-Kruish. B 2
Heusden 2

De bezoekers gingen het best van start en leidden na een halfuur met 0-2 via evenveel doelpunten van Neirynck. De thuisploeg lukte kort na de rust de aansluitingstreffer. Heusden verzuimde op counter een derde maal te scoren. Nokere-Kruishoutem B sleepte in de slotminuut een punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 20’ en 30’ M. Neirynck 0-1 en 0-2, 51’ L. D’Hondt 1-2, 92’ K. Van Brabandt 2-2.

Smetlede 2
Moortsele 5

De thuisploeg klom vroeg op voorsprong maar kreeg nadien geen greep op de snelle infiltraties van Moortsele. De bezoekers leidden aan de rust gevleid met 1-2 en scoorden nog driemaal in de tweede helft. (jp)
DOELPUNTEN: 7’ I. Bah 1-0, 39’ A. De Vleeschauwer 1-1, 42’ en 68’ S. Teerlinck 1-2 en 1-3, 77’ J. Quatacker 1-4, 82’ J. Cosijn 1-5, 87’ K. Baeyens 2-5.

Bottelare 0
HT Zwijnaarde 2

De bezoekers klommen vroeg op voorsprong. Bottelare kwam via Bodur en Yetismis dicht bij de gelijkmaker. In de slotminuut stelde HT Zwijnaarde met een tweede treffer de zege veilig. (jp)
DOELPUNTEN: 6’ J. Van Wolvelaer 0-1, 90’ A. Goemans 0-2.

Gavere-Asper 6
Windeke 1

De thuisploeg kreeg in de eerste helft goed weerwerk maar ging verdiend rusten met een 2-1 voorsprong. Na de rust viel het verweer van Windeke volledig weg. Casieris en Van Schoorisse scoorden beiden een tweede maal. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ M. Algoet 1-0, 35’ S. Da Costa Filho 1-1, 38’ J. Van Schoorisse 2-1, 59’ K. Casieris 3-1, 72’ J. Van Schoorisse 4-1, K. Casieris 5-1, 83’ L. Cremers 6-1.

Olsene 1
VC Zwijnaarde 7

De bezoekers waren een maatje te groot een zwakke thuisploeg die aan de rust tegen een 0-3 achterstand aankeek. In de tweede helft maakte Cornelis zijn hattrick voor VC Zwijnaarde rond. (jp)
DOELPUNTEN: 3’ Y. Fiers 0-1, 5’ P. Cornelis 0-2, 41’ P. Cornelis 0-3, 60’ S. Volckeryck 0-4, 71’ B. Mokio 0-5, 76’ P. Cornelis 0-6, 77’ 1-6 L. Van Vynckt 1-6, 88’ S. Ly 1-7.

Vinkt 1
VSV Gent 0

Fel bevochten zege voor de thuisploeg die kort na het uur de winnende treffer scoorde. De bezoekers dreigden via De Mol, Roeland en Steenkiste. In de slotfase werden Van Der Haeghen en Steenkiste (beiden VSV Gent) met een tweede gele kaart uitgesloten. (jp)
DOELPUNT: 66’ B. Wittouck 1-0.

SV Melsen 2
Schelde 2

Genietbare wedstrijd waarin de bezoekers in de tweede helft tweemaal op voorsprong klommen. Melsen schiep de beste kansen en klom in de slotfase verdiend op gelijke hoogte. (jp)
DOELPUNTEN: 58’ B. Eloot 0-1, 70’ L. Courteyn 1-1, 72’ J. Cattrysse 1-2, 80’ P. Trossaert 2-2.

De Gentenaar 06.09.21

3DE PROVINCIALE B


Cercle Melle 1
Melsen 2

Een evenwichtige eerste helft werd met een billijke 1-1 tussenstand afgesloten. De bezoekers klommen kort na de rust via De Vroe op voorsprong. Courteyn en De Vroe verzuimden om de bonus uit te diepen. De thuisploeg kwam via Dewaele en De Neve nog dicht bij de gelijkmaker. (jp)
DOELPUNTEN: 32’ L. Courteyn 0-1, 35’ M. Desramauilt 1-1, 49’ S. De Vroe 1-2.

Windeke 0
Olsene 1

Olsene Sportief won nipt bij Windeke. De thuisploeg dreigde via kansen voor Van De Walle, De Landtsheer en De Corte maar de bezoekende doelman Bogaert stond pal. Olsene kwam enkele malen goed opzetten via Molly en Clément en lukte in de slotminuut via Op ’t Roodt de winnende treffer. (jp)
DOELPUNT: 90’ M. Op ’t Roodt 0-1.

Heusden 1
Smetlede 4

De thuisploeg bood goed weerwerk maar Smetlede toonde zich veel efficiënter in de waarheidszone. Heusden kon pas scoren toen het reeds 0-3 was. De bezoekende doelman De Moye behoedde zijn ploeg voor een tweede tegentreffer. (jp)
DOELPUNTEN: 20’ J. Moerenhout 0-1, K. Smekens 0-2, 60’ J. Coppens 0-3, 64’ J. De Wilde 1-3, S. De Wilde 1-4.

VSV Gent 6
Nokere-Kruishoutem B 0

De thuisploeg was een maatje te groot voor de zwakke bezoekers. De 6 doelpunten werden dan ook netjes verdeeld over de twee helften. Tim De Mol scoorde een hattrick voor VSV Gent. (jp)
DOELPUNTEN: 25’ K. Van Der Haeghen 1-0, 32’ T. De Mol 2-0, 45’ L. D’Hondt 3-0, 51’ en 64’ T. De Mol 4-0 en 5-0, 66’ C. Duquet 6-0.

Moortsele 1
Bottelare 1

Moortsele en Bottelare delen billijk de punten. Evenwichtige derby waarin de bezoekers lange tijd op een gevleide zege leken af te stevenen. In de toegevoegde tijd sleepte Moortsele via de ingevallen Vanderstraeten een punt uit de brand. (jp)
DOELPUNTEN: 26’ O. Yetismis 0-1, 92’ 1-1 B. Vanderstraeten 1-1.

VC Zwijnaarde 0
Nazareth-Eke 3

De bezoekers zetten hun goede eerste helft in een 0-3 voorsprong om. Dit was meteen ook de eindstand. In de tweede helft kwam Depauw (Nazareth-Eke) dicht bij een hattrick. De thuisploeg dreigde via Cornelis en Ritière. (jp)
DOELPUNTEN: 18’ S. De Cuyper 0-1, 30’ en 40’ D. Depauw 0-2 en 0-3.

KVV Schelde 3
Vinkt 2

De bezoekers leidden aan de rust gevleid met 0-1. De thuisploeg reageerde in de tweede helft furieus en klom op een 3-1 voorsprong. De late aansluitingstreffer van Vinkt bracht KVV Schelde niet meer in de problemen.
DOELPUNTEN: 27’ B. Wittouck 0-1, 47’ J. Cattrysse 1-1, 57’ Y. Van De Keere 2-1, 81’ B. Eloot 3-1, 90’ J. Moreels 3-2.

HT Zwijnaarde 3
Gavere-Asper 2

HT Zwijnaarde wint moeizaam van Gavere-Asper. Evenwichtige wedstrijd die lange tijd op een billijk gelijkspel leek af te stevenen. In de slotminuut besliste Vekeman met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd over winst en verlies. (jp)
DOELPUNTEN: 36’ L. Cremers 0-1, 38’ B. Pieters 1-1, 58’ J. Vekeman 2-1, 79’ L. Cremers 2-2, 90’ J. Vekeman 3-2.

De Gentenaar 03.09.21 (ssg)

VOETBAL 3DE PROVINCIALE
VSV GENT - NO­KE­RE-KRUIS­HOU­TEM B


Voorzitter Stefan Bergmans klinkt hoopvol: “Willen absoluut onze rol vertolken in de top vijf”


VSV Gent verschijnt met de nodige ambities aan de start van het voetbalseizoen 2021-’22. Voorzitter Stefan Bergmans klinkt dan ook bijzonder hoopvol.

“We hebben een moeizame voorbereiding achter de rug, waarbij we met heel wat afwezigen moesten afrekenen. Toch maken we ons toch niet meteen zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit seizoen kunnen meedraaien in de top vijf.”
Onder leiding van coach Van Keymeulen wil VSV zonder meer

mee­spe­len in de hogere regionen, maar Bergmans beseft dat de­ze B-reeks allerminst mag onderschat worden. “We hebben on­ze kern kunnen behouden, hebben zelfs nog een viertal ver­ster­kin­gen binnengehaald. Het is toch afwachten hoe de ploegen zich presenteren. Die competitiepauze heeft zeker een grote im­pact, dat zal zich nog laten voelen de komende maanden.”
Ondertussen proberen de clubs de naweeën van de co­ro­na­pan­de­mie te verteren. Ook bij VSV heeft de voorbije achttien maan­den sporen nagelaten. “Onze club is weer volop op toerental, ook de jeugdwerking draait fantastisch. Onze accommodatie barst uit haar voegen, hoewel we drie terreinen hebben. Hier­door kunnen we niet uitbreiden. Financieel hebben we veel steun gekregen van de stad.” Desondanks blijft Stefan Berg­mans positief. “We hebben elf maanden geduld moeten oefenen. Ver­geet niet dat het provinciaal voetbal ook een sociaal ge­beu­ren is. We zijn blij dat we onze evenementen opnieuw mogen or­ga­ni­se­ren. Iedereen staat te popelen.”

Het Laatste Nieuws 01.09.21 (Xavier De Naeyer)

.

.
VOETBAL DERDE PROVINCIALE B
Focus op 3de provinciale B: VSV, Schelde en HT voor de ti­tel, ruime groep achtervolgers

Zaterdagavond bijten twee wedstrijden de spits af in derde pro­vin­ci­a­le B. Uit navraag bij kenners blijken VSV Gent, KVV Schel­de en HT Zwijnaarde de grootste kanshebbers op de titel. Daar­na volgt een ruime middenmoot met teams, die mits geluk of pech zowel vierde als twaalfde kunnen worden.

Vorig seizoen werden slechts vijf speeldagen afgehaspeld, maar VSV Gent slaagde er wel in om telkens de volle buit te pakken en de minicompetitie autoritair aan de leiding af te sluiten. Al­ge­meen wordt verwacht dat VSV ook na een seizoen met dertig speel­dagen bovenaan zou kunnen staan. “We zijn ambitieus en willen meedoen voor de prijzen”, geeft coach Peter Van Key­meu­len toe. “Met onze kern mogen we ons niet verstoppen. De titel als doel stellen is niet evident, want daar is ook een tikkeltje geluk voor nodig. Dit is een sterke reeks met meerdere kans­heb­bers.”

Veel outsiders

Over de grootste uitdagers moet Van Keymeulen niet lang na­den­ken. “KVV Schelde is de te kloppen ploeg, met mooie namen en veel individuele kwaliteiten. HT Zwijnaarde doet al jaren mee bovenin en SV Melsen heeft een leuk ploegje. Hen verwacht ik ze­ker in de top vijf. Daarna zijn er veel mogelijkheden om out­si­ders te noemen. Nazareth-Eke, Heusden, Moortsele, VC Zwijn-

aar­de, als je tegen hen niet goed bent, kom je in de pro­ble­men.”
VSV begint met een thuisduel met Nokere-Kruishoutem B. “Nie­mand wil de eerste match verliezen, maar wij zijn momenteel niet klaar voor de competitiestart. Door vele kwaaltjes en af­we­zig­he­den konden we zelden voluit trainen en speelden we geen enkele oefenmatch met onze typeploeg. Op basis van kwaliteit en ervaring zouden we met een overwinning moeten beginnen, om daarna te groeien in het seizoen. Blessures zullen een grote factor spelen.”

Blessures doorslaggevend

Die mening deelt ook Bart Van Wonterghem. “Blessures zullen voor veel ploegen de doorslag geven”, aldus de coach van het ambitieuze SV Melsen. “Die zullen bepalen wie meedraait aan de top en wie in de middenmoot blijft hangen. Mijn favorieten zijn KVV Schelde, VSV Gent en HT Zwijnaarde”, klinkt het identiek aan Van Keymeulen.
“Schelde haalde al twee jaar op rij stevige versterkingen binnen en VSV is na zijn mooie start vorig seizoen alleen nog maar meer versterkt. Daarna heb je heel wat outsiders zoals Bottelare, Gavere-Asper, VC Zwijnaarde, Nazareth-Eke en wij. Het bestuur mikt op de eindronde, maar zelf wil ik gewoon zo lang mogelijk bo­ven­in meedraaien en de topploegen in het vizier blijven hou­den.”
Melsen opent zaterdagavond de debatten bij Cercle Melle. “Een der­by op de openingsspeeldag wil niemand verliezen. Dat wordt dus afwachten, maar we kunnen na de voorbereiding vrij com­pleet beginnen. Starten met een 11 op 15 zou mooi zijn.”

Alles mag en niks moet

Tussen 2012 en 2018 behoorde VC Zwijnaarde tot de ze­ker­he­den in de linkerkolom van derde B, met liefst vier po­di­um­plaat­sen. De jongste seizoenen eindigde VC echter respectievelijk acht­ste en tiende. Ondanks een moeizame voorbereiding mikt coach Dirk Dupré op de linkerkolom. “Alles mag en niks moet”, ver­ze­kert de Gentenaar. “De resultaten waren niet best, maar we hebben de kwaliteit voor een rustig seizoen in de buik van het klassement.”
“Na een 7-2-nederlaag tegen Sint-Kruis-Winkel besliste onze doel­man Diedric Buyck jammer genoeg onmiddellijk te stoppen. Hij blijft bij zijn standpunt, wat toch een aderlating is. Door bles­su­res kon ik nog geen enkele keer met mijn typeploeg spelen. In de maand september moeten we nog een achterstand weg­wer­ken, maar we zijn klaar voor de competitiestart.”
Ook bij Dupré vallen er geen verrassende namen als ti­tel­fa­vo­rie­ten uit de bus. “Ik verwacht dat VSV bevestigt na hun vijftien op vijf­tien vorig seizoen. Schelde wordt wellicht de voornaamste con­cur­rent, met HT en Bottelare als outsiders. Wij starten zon­dag tegen een heel sterk Nazareth-Eke. Zij zullen volgens mij ook in de linkerkolom eindigen, maar dit weekend zijn er mo­ge­lijk­he­den”, besluit de coach van VC.

De Gentenaar 16.06.21 (ssg, foto ndm)

Peter Van Keymeulen: “Doelstelling blijft promotie”

Vorig seizoen kwam VSV Gent met een 15 op 15 prima uit de start­blokken maar dan gooide corona ook voor het team van coach Peter Van Keymeulen roet in het eten. Deze zomer mikt de ervaren trainer op een even overtuigende competitiestart.
“Na de 15 op 15 was de sfeer in de groep formidabel en je merkt dat we nu toch op hetzelfde elan doorgaan”, aldus Peter Van Keymeu­len die in het verleden o.a. ook bij Poesele en VC Eke-Nazareth aan de slag was. “We hebben een heel ervaren groep. Het klikt zeer goed tussen de spelers. En met twee gerichte trans­fers hebben we onze groep nog meer versterkt. Onze doel­stel­ling blijft identiek: promotie. Al dan niet via de eindronde. Op 18 juni staat de ploegvoorstelling op het programma en de voor­be­rei­ding start op 13 juli. Iets vroeger dan normaal maar door co­ro­na vind ik het beter om iets langer te kunnen trainen voor het weer om de knikkers gaat.”

Trainer: Peter Van Keymeulen.
In: Giovanni De Vleesschouwer (VC Zwijnaarde) en Stijn Van Steenkiste (Ursel).
Uit: Jelle Coppens (Smetlede), Pieter-Jan Thienpondt (Evergem 2020) en Cyril Amelynck (gestopt).